Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Toonaangevende distributeur van liftapparatuur voor de automotive sector

De onderneming heeft strategische samenwerkingen met verschillende bekende leveranciers


Beschrijving

De onderneming is opgericht in de jaren tachtig en is gevestigd in Nederland. De onderneming is een toonaangevende distributeur van liftapparatuur voor de automotive sector. Het bedrijf verkoopt een breed scala aan autoliften, zoals wielvrije-, platform- en pantograafliften. Daarnaast biedt de onderneming haar klanten onderhoudscontracten met verschillende looptijden aan. Ze inspecteert en voert daarbij het onderhoud uit aan de technische apparatuur. Vanwege de sterke positie van de onderneming in de markt wordt zij gezien als een prijsbepaler in de markt.

Bijzonderheden
De onderneming bedient verschillende afzetmarkten, zoals garages en dealers. Het bedrijf heeft een klantgerichte aanpak, hoge kwaliteitseisen en zeer goede after sales.

Medewerkers
De onderneming heeft 25 technisch bekwame en ervaren werknemers in dienst (circa 19 FTE).

Kerncijfers
De omzet van de onderneming bedroeg in 2019 zo’n € 3,8 miljoen met een genormaliseerde EBITDA van ruim € 400/k. De huidig aandeelhouder verwacht dat de omzet de komende jaren zal kunnen blijven groeien. Het merendeel van de omzet wordt gegenereerd uit het leveren van autoliften en technische diensten (after-sales). In de loop der jaren heeft de onderneming een solide omzetgroei (CAGR 5%) gerealiseerd in combinatie met een stabiele brutomarge in een competitieve markt. De lean organisatie en het hoge automatiseringsniveau hebben bijgedragen aan de goede marges die de onderneming heeft kunnen realiseren.

Investeringsoverwegingen

  • De monteurs zijn VCA (“Veiligheids Checklist Aannemers”) gecertificeerd en werken volledig in lijn met de ISO 9001 standaarden.
  • De werkwijze van de Onderneming is bekend en gevestigd in de automotive industrie. De kracht van het bedrijf ligt in de combinatie van de toegankelijkheid en de drijfveer om klanten te adviseren.
  • De goedkeurings- en onderhoudsnormen van de onderneming zijn gecertificeerd door de RDW. In nauwe samenwerking met andere marktpartijen heeft de Onderneming een geaccrediteerd keurmerk ontwikkeld welke als de standaard wordt gezien in de markt.
  • De onderneming heeft strategische samenwerkingen met verschillende bekende leveranciers.

Transactie
Verkoper is voornemens de activiteiten over te dragen middels een activa passiva transactie.

Omzet
€ 3,800,000
Winst
EBITDA € 400,000
Aantal FTE
11-20
Regio
Locatie anoniem
Sector
Automotive, transport & logistiek, Groothandel
Type klanten
B2B
Profielnummer
#28715
Rechtsvorm
B.V.