Transportbedrijf zoekt investeerder

Transportvergunning aanwezig (EURO-vergunning en Niwo)

Te koop aangeboden een transportbedrijf gespecialiseerd in snel, flexibel en betrouwbaar vervoer. Neem contact op via Brookz.
OMZET

€ 260.000

EBITDA

Nettowinst € 60.000

AANTAL FTE

2-5

REGIO

Zuid-Holland

SECTOR

Automotive, transport & logistiek
Zakelijke dienstverlening

TYPE KLANTEN

B2B en B2C

PROFIELNUMMER

#31341

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

Een MKB-transportbedrijf in Zuid-Holland/Noord-Brabant, gespecialiseerd in snel, flexibel en betrouwbaar vervoer. Het bedrijf heeft 15 jaar ervaring in B2B & B2C. De onderneming staat 24 uur per dag klaar voor haar klanten, zodat alle producten in optimale staat aankomen op plaats van bestemming.

Bijzonderheden
De onderneming is voornamelijk gericht op nationaal transport van klein transport. Een klein deel van de omzet betreft internationaal vervoer, dat de onderneming op aanvraag uitvoert.

Specialisme
Same Day Delivery & klein transport (boerschappen/boeketcadeau & KPN als klant), af en toe ook meubelvervoer.

Efficiëntie
Eigen oplaadpunten: na de bekendmaking door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat dat er vanaf 2025 in 30 tot 40 grotere steden zero emissie-zones worden ingevoerd is het des te meer noodzaak om te investeren in duurzame bussen. Het bedrijf speelt hier op in door mobiele laadpunten te ontwikkelen, zodat chauffeurs niet veel tijd kwijt zijn aan opladen tussendoor en weer snel op weg geholpen kunnen worden. Dit is hét moment om verstandig te investeren. Elektrische voertuigen zijn de onvermijdelijke toekomst. 

Wagenpark
Het rijdend materieel bestaat hoofdzakelijk uit bussen. Daarnaast is de onderneming in bezit van een kwaliteitskeurmerk en het vervoersvergunning. De locatie waarop de onderneming is gevestigd biedt ruimte om het volledige wagenpark te parkeren en een klein kantoortje voor de boekhouding.

Personeel
Samen met ingeleende personeelsleden zijn er circa 10 FTE bij de onderneming werkzaam, voornamelijk charters en onderaannemers.

Financieel

  • De omzet bedroeg in 2020/2021 ruim € 200.000,-
  • De gevolgen van Covid-19 zijn in 2021 voelbaar in de omzet. De omzetprognose voor 2022 is circa € 500.000,- mits er een partij komt die hulp biedt als in een investering (meerdere bussen inzetten, maar personeelskosten moeten vooruit worden geschoten, elektrische bussen aanschaffen).

Aangeboden belang
Investeerder kan in overleg een groot aandeel in het bedrijf krijgen.

Transactievorm
De ondernemer geeft aan open te staan voor zowel 1) een aandelentransactie als 2) een activa-transactie. Dit ter bespreking in onderling overleg.

Geschikt voor
Deze onderneming is interessant voor strategische kopers/investeerders. Het bedrijf is tevens interessant voor ondernemende MBI-kandidaten met kennis van deze sector.

Kantoor uitgelicht


Marktlink is al meer dan 25 jaar dé M&A-specialist. Jaarlijks begeleiden 130 professionals ruim 100 deals. Altijd onafhankelijk en met een passie voor ondernemen.