Transportonderneming Griekenland-Nederland

Gespecialiseerd in transport van en naar Griekenland


Beschrijving

De transportonderneming bestaat meer dan 50 jaar en is gevestigd in Griekenland met twee vestigingen (Athene en Thessaloniki). De onderneming beschikt over een warehouse (2.000 m2) in Athene nabij de luchthaven. De omzet van ruim € 2,25 mio bestaat voor 85% uit wegtransport, 10% zeetransport en 5% luchtvracht. De onderneming vervoert op jaarbasis circa 16.000 vracht-tonnen waarvan 70% naar Griekenland en 30% uit Griekenland. Belangrijkste verbinding betreft Griekenland – Zuid-Nederland.

Kerncijfers
Het bedrijf behaalt een omzet van ca. € 2.250.000 op jaarbasis. De onderneming heeft in totaal 20 medewerkers in dienst, exclusief de directeur-grootaandeelhouder.

Bijzonderheden
Het bedrijf staat al tientallen jaren bekend als specialist op haar vakgebied en onderscheidt zich door de hoge kwaliteit en klantgerichtheid. De onderneming is ondergebracht in een rechtspersoon (SA). De aandelen daarvan zijn volledig in handen van de DGA echter met tussenkomst van een Nederlandse holding.

Reden verkoop
Wegens gebrek aan opvolging wordt de onderneming verkocht. Zowel de verkoop van de aandelen van de werkmaatschappij als van de holding is mogelijk Ook een activa-passiva transactie is bespreekbaar. De huidige DGA is bereid om voor een soepele overdracht nog enige tijd aan het bedrijf verbonden te blijven en om het vastgoed te verhuren.

Profiel koper
Deze onderneming is bijzonder interessant voor internationale transportonderneming die een goed gelegen en goed geoutilleerd steunpunt zoekt in Griekenland

Transactie
De prijs wordt in onderling overleg vastgesteld mede gebaseerd op de EBITDA, afhankelijk van de gekozen transactie.

Omzet

€ 2.200.000

Aantal Fte

11-20

Sector

Automotive, transport & logistiek, Overig

Type Klanten

B2B en B2C

Profielnummer

#20757

Brookz 500: bestel jouw exemplaar!

Brookz 500

Unieke 'Who is Who' van de Nederlandse overnamemarkt. Alle actieve (overname)advieskantoren, investeringsmaatschappijen en advocatenkantoren in één waardevolle uitgave van 252 pagina's (t.w.v. €24,95)!

Bestel nu!