Gunstige cijfers en lage risicowaardering

Ter overname wordt aangeboden een tweewielerzaak gespecialiseerd in fiets en scooter. Neem contact op via Brookz

OMZET

€ 275.000

EBITDA

Nettowinst € 95.000

AANTAL FTE

2-5

REGIO

Zuid Nederland

SECTOR

Detailhandel

TYPE KLANTEN

B2B en B2C

PROFIELNUMMER

#30309

RECHTSVORM

Eenmanszaak

Beschrijving

Een tweewielerzaak gespecialiseerd in fiets en scooter. Het bedrijf is actief in de verkoop en reparatie. De onderneming is geen alledaags regulier tweewielerbedrijf, de bedrijfsvoering is een groot succes. Alles wordt geregeld voor de klant, van de verzekeringen tot het schadeherstel aan toe. 

Bijzonderheden 
Het betreft een jong en dynamisch bedrijf welke een digitaal klantenbestand heeft van +/- 3.000 klanten. Gunstig gelegen in een mooie Brabantse stad waarvan de populariteit jaarlijks steeds toeneemt. Het bedrijf is in de wijde omgeving bekend als een professioneel, kwalitatief en servicegerichte onderneming. Het bedrijf heeft verschillende voeringen, zo wordt er ook een mobiele service aangeboden.

Klanten uit hogere segment
Het bedrijf heeft veel vaste klanten, veel positieve reviews. De klanten komen voornamelijk uit het hogere segment. Er worden dan ook vooral luxere fietsen en scooters verkocht uit dit segment. De reparaties worden aan alle segmenten aangeboden. 

Personeel
De bedrijfsleider voert de dagelijkse werkzaamheden uit en werkt zelfstandig. Het bedrijf bestaat uit een jong team, de zaak is bijzonder hip en excentriek.

Franchise
De formule waarmee wordt gewerkt zou tot een franchise kunnen worden uitgerold.

Kerncijfers
Bedrijf heeft relatief lage vaste lasten en daardoor een zeer hoge winstmarge. Het bedrijf is tevens volledig schuldenvrij. Het bedrijf heeft elk jaar constante of stijgende cijfers gekend. Er zijn nog nooit dalende jaarcijfers geweest.

Corona
Het bedrijf en de hele branche heeft zich in coronatijd prima staande gehouden. Sterker nog, de branche is zelfs gegroeid. De verkoop van elektrische fietsen en elektrische scooters is een groeimarkt en hier liggen zeker nog kansen. 

Inventaris
Het bedrijf heeft een inventaris van +/- 100.000 euro welke onderdeel is van de overname.

Huur
Het bedrijf is gunstig gesitueerd in een huurpand op een unieke, lokale locatie met een lage huurprijs. Het bedrijf kent in totaal 200 m2 aan oppervlakte, 100 m2 binnenruimte en 100 m2 buitenruimte.

Bereidheid eigenaar
Wanneer gewenst wilt eigenaar nog een periode meewerken om een goede overname te garanderen.

Opleiding uitgelicht

RSM business valuation

Dé opleiding in Nederland voor waarderingsdeskundigen met ambitie! Neem deel aan de online informatiesessie op vrijdag 25 juni en leer meer over het Business Valuation programma.