Uitzend- en detacheringsbureau in techniek

Goede locatie, uitstekende marges, trouw klantenbestand, groeipotentie
Detacheringsbureau met specialisatie in techniek gevestigd in Brabant ter overname aangeboden. Neem contact op via Brookz
OMZET

€ 2.000.000

EBITDA

EBITDA € 450.000

AANTAL FTE

2-5

REGIO

Zuid Nederland

SECTOR

Bouw & installatietechniek
Zakelijke dienstverlening

TYPE KLANTEN

B2B

PROFIELNUMMER

#29866

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

Het detacheringsbureau is ruim 7 jaar geleden opgericht door de huidige eigenaren. Het bureau richt zich in hoofdzaak op het uitzenden en detacheren van technisch personeel.4

Bijzonderheden
Deze onderneming is sterk in het selecteren van kandidaten op hun totale profielen bestaande uit opleiding, ervaring en persoonlijkheid.

De markt
Het bureau is actief in onder andere de installatietechniek, onderhoud, metaalbewerking, constructie en engineering. Het bureau richt zich op het detacheren van een breed pallet aan kandidaten van LBO- tot WO-niveau.

Locatie
Het bureau is sinds de oprichting gevestigd en actief in de regio Eindhoven/De Kempen. De onderneming is een sterke regionale speler.

Producten en diensten
Het bedrijf richt zich in hoofdzaak op de detachering van technisch personeel. Naast detachering levert de onderneming diensten aan haar (vaste) klanten op het gebied van werving en selectie.

De verhoudingen tussen de verschillende diensten:

  • Uitzenden en detacheren van technisch personeel (96%),
  • Werving en selectie van technisch personeel (2,5%).
  • Uitzenden en detacheren van overige personeel (1%)
  • Werving en selectie van overig personeel (0,5%).

Klanten
De klantenkring van het bureau bestaat hoofdzakelijk (ruim 80%) uit MKB-bedrijven variërend van 2 tot 150 medewerkers met enkele uitschieters naar een groot bedrijf. Doorgaans bestaat er een doorlopende relatie met de klant. Soms verricht het bureau één enkele dienst voor een bedrijf, maar vaak worden meerdere diensten afgenomen. Het totale klantenbestand bestaat uit ongeveer 80 actieve klanten per jaar.

  • De grootste klant draagt 12% bij aan de totale omzet.
  • 25% van de omzet wordt gegenereerd door de drie grootste klanten. 
  • Het bedrijf heeft een totaal klantenbestand van +- 500 bedrijven.

Medewerkers
Naast de eigenaren zijn er twee (2 FTE) werknemers in dienstbetrekking werkzaam bij het bureau. De twee werknemers zijn werkzaam in de functie van accountmanager/consulent, hebben werkervaring binnen het vakgebied waarvoor ze bemiddelen en zijn mede de kracht van het bureau. Naast deze twee werknemers werken er twee externe adviseurs op parttimebasis. Met deze externe adviseurs zijn geen langlopende overeenkomsten gesloten. De huidige directeuren zijn niet noodzakelijk voor de uitvoering van de werkzaamheden en (deels) overbodig.

Omzet
Het bedrijf heeft in de afgelopen jaren ("17/"18/"19/en 2020) omzetten gehaald tussen de 1,9 mln en 2,1 mln. De gemiddelde EBITDA over bovengenoemde jaren is €450.000.

Vraagprijs
De vraagprijs bedraagt 2.950.000€

Investeerder uitgelicht


MKB Fonds, lange termijn investeerder voor het MKB.
Ondersteunt bij gefaseerde bedrijfsopvolging (pre-exit), professionaliseren en groei middels buy and build strategieën. Wij hebben geen vaste investeringstermijn, dit geeft rust en mogelijkheid tot het uitvoeren van een lange termijn strategie.