Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Uitzendbureau gespecialiseerd in de elektrotechniek, data en telecom

Goed georganiseerde organisatie met nog voldoende groeipotentieel


Beschrijving

De ondernemers achter deze onderneming hebben altijd sterk geloof gehad in specialisatie en hebben beiden een groot netwerk en zeer ruime ervaring in hun vakgebied (resp. de elektrotechniek en data/telecom). De onderneming wordt geleid vanuit een vestiging in het hart van de Randstad en een vestiging in het oosten van het land, van waaruit tevens de backoffice wordt verzorgd.

Groei
Er is sprake van een forse gerealiseerde groei de afgelopen jaren. Ook in 2018 wordt nog meer dan 20% groei gerealiseerd. Om met de krapte op de arbeidsmarkt om te gaan is in 2018 fors geinvesteerd in opleiding van (nog) onervaren medewerkers. Voor 2019 is er de wens om een eigen in-house opleidingsfaciliteit op te zetten. In totaal zijn er ca. 125 monteurs werkzaam. Voor 2019 wordt mede door genoemde opleiding, een groei van zeker 20% verwacht.

Bijzonderheden
De onderneming is al bijna 20 jaar aangesloten bij brancheorganisatie NBBU, en is uiteraard NEN 4400-1 en VCU gecertificeerd. Er is een ruime spreiding van ca. 50 opdrachtgevers. De klanten bevinden zich vooral in het midden, het zuiden en het westen van het land. De vestigingen bevinden zich in gehuurde panden, waarbij met in de huurovereenkomsten reeds rekening is gehouden met mogelijke verkoop.

Doordat de backoffice (2,6 FTE) zich in een aparte entiteit bevindt, bestaat er de optie om de onderneming 'lean' over te nemen. Exclusief backoffice blijft er 4,5 FTE personeel over exclusief twee meewerkende aandeelhouders die wel de wens hebben om uit te treden, maar dit in overleg met koper willen doen.

Geschikt voor
Door het geloof in specialisatie (de markt kennen en de taal spreken) wordt er gezocht naar een strategische koper.

Aangeboden belang en reden verkoop 
De 3 eigenaren wensen (uiteindelijk) 100% van de aandelen te verkopen. Ondernemer 1 (50% belang) heeft de wens direct uit te treden om zich te richten op een andere sector. Deze aandeelhouder heeft geen directe bemoeienis met opdrachtgevers of uitgezonden medewerkers. Voor de beide andere ondernemers geldt dat de wens is om in 1-3 jaar uit te treden, c.q. gefaseerd uit te stappen, mede afhankelijk van de wensen van de kopende partij.

Omzet
€ 5,000,000
Aantal FTE
6-10
Regio
Niet locatie gebonden
Sector
Bouw & installatietechniek, Zakelijke dienstverlening
Type klanten
B2B en B2C
Profielnummer
#25658
Rechtsvorm
B.V.