Geen noemenswaardige last van Wet Arbeidsmarkt in Balans

Uitzendbureau in de metaal- en techniekbranche ter overname aangeboden. Neem contact op via Brookz

OMZET

€ 5.200.000

EBITDA

Op aanvraag

AANTAL FTE

51-100

REGIO

West Nederland

SECTOR

Industrie & productie

TYPE KLANTEN

B2B

PROFIELNUMMER

#29878

RECHTSVORM

Op aanvraag

Beschrijving

De onderneming is gespecialiseerd in het samenbrengen van vraag en aanbod in de metaalsector en techniek. De dienstverlening bestaat uit uitzenden, detacheren en werving en selectie van metaal- en technisch personeel. De onderneming is een erkende naam in de markt en heeft een goed merkimago. Het heeft een vaste en diverse klantenkring opgebouwd en er zijn nog voldoende groeimogelijkheden.

Bijzonderheden
Doordat kwaliteit altijd hoog in het vaandel staat, heeft het bedrijf de terugval in de markt (als gevolg van de coronacrisis) goed weten op te vangen en zelfs een hoger resultaat geboekt dan de jaren voorheen.

Wet Arbeidsmarkt in Balans
Het bedrijf heeft daarnaast geen noemenswaardige last van de invoering van de Wet Arbeidsmarkt in Balans. De invoering heeft met name veel impact op payrolling en daar richt deze onderneming zich vrijwel niet op. Tevens heeft het bedrijf altijd de juiste sectorpremie toegepast, waardoor ook bestaande relaties trouw zijn gebleven.

Omzet
De omzet van het bedrijf is elk jaar verbeterd. De omzet in de periode 2016-2019 heeft zich gestaag ontwikkeld tot een omzet van circa € 4,9 miljoen. Ondanks de coronacrisis in 2020 werd een hogere omzet gerealiseerd van 5,2 miljoen. Door nieuwe projecten bij diverse relaties zijn er goede vooruitzichten. In het jaar 2021 wordt er ondanks de coronacrisis een groei verwacht. De EBITDA ontwikkelt zich eveneens zeer positief, en bedroeg in 2020 ruim 600k. In 2021 wordt een EBITDA verwacht boven de 640k.

Profiel koper
Het bedrijfsprofiel is uitstekend geschikt voor een strategische koper die aanvulling zoekt op zijn huidige portefeuille. Het biedt hem bovendien een bredere mogelijkheid tot cross-selling. Door het sterk georganiseerde en hechte team is er een gedegen basis voor uitbreiding en versnelling van de bedrijfsontwikkeling. Voor een financiële investeerder biedt de onderneming een uitermate goed renderende organisatie met veel ontwikkelingsperspectieven in een groeimarkt. De onderneming kan uitstekend worden ingezet door private equity-partijen.

Worrel & Jetten

Kantoor uitgelicht

Ontwikkeling door overnames of fusies is een complex traject met verschillende invalshoeken met een diversiteit aan financiële en niet-financiële vraagstukken. Het team van Worrell & Jetten is uw ervaren overname- en strategisch adviseur die u helpt bij alle facetten van fusie of overname. Een optimale proces begeleiding en rendement.