Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Uitzendbureau in technisch personeel

Bouw, metaal en techniek


Beschrijving

De activiteiten bestaan uit het uitzenden en detacheren van personeel voornamelijk in de techniek, bouw en metaal sector. De onderneming heeft een bewezen historie en een goede track-record in de uitzend- en detacheringsbranche. De onderneming is aangesloten bij brancheorganisatie NBBU, beschikt over het SNA-keurmerk en NEN 4400-1 is gecertificeerd. Door de grote spreiding van opdrachtgevers is er geen sprake van directe afhankelijkheid. De vestigingsplaats is in een grotere plaats in Noord-Nederland, waar de klanten door geheel Nederland verspreid zijn. De onderneming is al vele jaren gevestigd in een representatief kantoorpand, welke bestaat uit een kantoortuin, een receptie met ontvangstbalie en diverse spreekkamers.

Omzet
De jaaromzet is in de afgelopen 4 jaar autonoom toegenomen van circa € 1.000.000,= naar circa € 1.550.000,- met een brutowinstmarge van ruim 23% en een genormaliseerde EBITDA van circa € 180.000,-. Het betreft een financieel gezonde en goed renderende onderneming.

Reden voor verkoop
Vanwege andere bezigheden van de verkoper, wil hij de onderneming overdragen aan een MBI’er of strategische partij die deze onderneming verder kan uitbouwen. In de afgelopen jaren heeft verkoper zich voor circa 50% toegelegd op het uitzendbureau en de overige 50% van zijn tijd besteed aan andere bedrijfsactiviteiten. Verkoper ziet ook dat er veel meer potentie in de onderneming zit dan er nu is gerealiseerd. Dit biedt goede kansen voor een koper om deze onderneming verder uit te bouwen en de omzet te vergroten. De verkoper wil zich op zijn andere bedrijfsactiviteiten volledig gaan focussen, hetgeen de reden is dat er een geschikte kandidaat wordt gezocht om het uitzend- en detacheringsbureau over te nemen. 

Aandelenoverdacht 
De verkopende ondernemer wil de volledige onderneming verkopen en geeft de voorkeur aan de verkoop middels een aandelenoverdracht (100%). Het kantoorpand wordt gehuurd, waarbij het optioneel is om dit prachtige pand te kopen. De onderneming is ook goed te integreren binnen een bestaande onderneming in de uitzend-/detachering of een aan de branche gerelateerde onderneming. 

MBI-kandidaat
Zowel voor strategische partijen als ook MBI-kandidaten is deze onderneming erg interessant en geschikt. De overnamekandidaat dient te beschikken over ruim voldoende financiële middelen en daarnaast kennis te hebben van de sector. 

Aangeboden belang
De verkoper wenst het volledige bedrijf (100%) te verkopen.

Transactievorm
De verkopende ondernemer geeft de voorkeur aan een Aandelentransactie, waarbij u aandeelhouder wordt van de huidige onderneming.

Geschikt voor
Deze onderneming is interessant voor strategische kopers/ investeerders. Het bedrijf is tevens interessant voor ondernemende MBI kandidaten met kennis van deze sector.

Verkoopmemorandum
Na het ondertekenen van een geheimhoudingsverklaring is er een verkoopmemorandum beschikbaar.

Omzet
€ 1,500,000
Winst
EBITDA € 150,000
Aantal FTE
2-5
Regio
Noord Nederland
Sector
Bouw & installatietechniek, Zakelijke dienstverlening
Type klanten
B2B en B2C
Profielnummer
#26070
Rechtsvorm
B.V.