Virtual Reality software bedrijf (Saas)

Met schaalbaar softwareplatform en VR-productie capaciteit
B2B virtual reality saas scale up ter overname aangeboden. Neem contact op via Brookz
OMZET

€ 120.000

EBITDA

EBIT € 13.861

AANTAL FTE

2-5

REGIO

West Nederland

SECTOR

IT, online & e-commerce
Zakelijke dienstverlening

TYPE KLANTEN

B2B

PROFIELNUMMER

#29303

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

Bedrijf dat zelf een gebruiksvriendelijk en intuïtief virtual reality-webplatform heeft gebouwd waarmee bedrijven Virtual Reality op een schaalbare, efficiënte en professionele manier kunnen inzetten en beheren.

Bijzonderheden
Het platform kan gebruikt worden om apps, video's en foto's op VR brillen te beheren. Ook zit er een module bij om interactieve 360 graden video en foto content te maken voor e-learning doeleinden.

Koppeling Leer Management Systemen
Het systeem kan gemakkelijk gekoppeld worden aan Leer Management Systemen (LMS) zodat het op een naadloze en privacy-waarborgende manier geïntegreerd kan worden bij de klant.

E-learning
Naast interactieve 360 video, wordt het platform momenteel uitgebreid met een zeer schaalbare module voor het maken van e-learning met reguliere interactieve video.

Tractie
De software draait bij de eerste klant en er zijn verschillende leads/partners (zowel nationaal als internationaal) die interesse hebben in het platform. Klantenbestand bestaat voornamelijk uit grote (medische) organisaties.

Investeringsronde
Afgelopen februari is er een investeringsronde afgesloten waarbij €168K is opgehaald bij Angel investeerders en twee strategische partnerbedrijven. Dit geld wordt gebruikt om het platform verder op te schalen. Hoewel er voor de komende twee jaar momenteel genoeg groeikapitaal is, staat dit bedrijf altijd open voor strategische partners.

Businessmodel
Het product wordt verkocht als SaaS op basis van maandelijkse/jaarlijkse licentie per Virtual Reality-bril of per medewerker.

Extra diensten
Naast licenties worden ook andere diensten geleverd, zoals het maken van custom software-applicaties (waarbij soms ook een doorlopend servicecontract afgesloten wordt) en productie van 360 graden-video. Deze andere diensten functioneren om de cashflow gezond te houden en, in het geval van 360 graden-videoproductie, om in een vroeg stadium potentiële klanten te identificeren voor het software platform. Wanneer de SaaS-activiteiten verder uitgebouwd kunnen worden, zullen de andere activiteiten minder aandacht krijgen.

Markt
De Virtual Reality markt groeit met een CAGR van tussen 30 en 40%. Het aantal VR-brillen wordt rond 2023 op 36 miljoen geschat.

Team
Het huidige product team bestaat uit 4 personen (2 founders en 2 developers). Ook zijn er 6 stagiaires betrokken. Daarnaast wordt regelmatig gebruik gemaakt van andere freelancers voor productontwikkeling en advies. 

Locatie
De onderneming heeft een kleine on-site office maar er wordt vaak remote gewerkt.

Bedrijf verkopen?

Plaats dan nu een anoniem verkoopprofiel op Brookz en breng uw bedrijf onder de aandacht van 35.000+ ondernemers en investeerders!