Vloerenbedrijf in Noord-Holland

Onderneming met goede naam en kwaliteit als belangrijk kenmerk
Bedrijf houdt zich bezig met de verkoop en plaatsing van (giet)vloeren en tegels aan particulieren en bedrijven. Neem contact op via Brookz
OMZET

€ 800.000

EBITDA

EBIT € 135.000

AANTAL FTE

2-5

REGIO

West Nederland

SECTOR

Bouw & installatietechniek

TYPE KLANTEN

B2B en B2C

PROFIELNUMMER

#29241

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

Een bedrijf dat zich met name bezighoudt met de verkoop en plaatsing van (giet-)vloeren en tegels aan particulieren en bedrijven. De onderneming wordt geëxploiteerd vanuit een besloten vennootschap, is al vele jaren actief op de markt in Noord-Holland en heeft een goede naam opgebouwd. In het jaar 2019 bedroeg de omzet ca. € 800.000 met een gezond bedrijfsresultaat (ca. 13% na Vpb). Ook voor dit jaar (2020) wordt – ondanks de coronacrisis - een vergelijkbare omzet en resultaat verwacht.

Overdracht
De verkopende partij wenst haar aandelen aan een geschikte partij over te dragen. Na overdracht zijn de aandeelhouders (indien de kopende partij dit wenst) bereid om - in het kader van een soepele overdracht - nog bepaalde tijd ten behoeve van de onderneming actief te blijven.

Mederwerkers
Naast de eigenaren is er momenteel sprake van enkele medewerkers. In de uitvoering wordt gewerkt met een aantal (deels vaste) ZZP’ers.

Locatie
Het bedrijf is gevestigd in een eigen bedrijfspand met representatieve showroom in Noord-Holland. Daarnaast wordt een externe loods gehuurd o.a. voor opslag. Het is de bedoeling om het bedrijfspand na overdracht aan de kopende partij te verhuren. Eventueel is ook de overname van het eigen pand onder voorwaarden bespreekbaar.

Transactievorm
Mede gezien het feit dat de onderneming vanuit een besloten vennootschap wordt geëxploiteerd en er sprake is van diverse contracten, wordt uitgegaan van een aandelentransactie.

Geschikt voor
Het bedrijf is met name interessant voor een MBI-kandidaat met technisch/commerciële kennis en vaardigheden. Er is een uitgebreider informatiememorandum aanwezig dat (op basis van een ondertekende geheimhoudingsverklaring) aan geïnteresseerde partijen beschikbaar kan worden gesteld.

Overnamesom
De overnamesom bestaat uit het gecorrigeerde eigen vermogen van de vennootschap, plus een bedrag aan goodwill dat is gebaseerd op de verdiencapaciteit van de onderneming.

Bedrijf verkopen?

Plaats dan nu een anoniem verkoopprofiel op Brookz en breng uw bedrijf onder de aandacht van 35.000+ ondernemers en investeerders!