Webdesign- en webhostingbedrijf

Gespecialiseerd in WordPress

Omzet € 190.000

Winst € 60.000

Sector IT-dienstverlening & softwareontwikkeling

RegioNoord-Brabant

Beschikbaar
FTE 2-5
Rechtsvorm Eenmanszaak
Type klanten B2B
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Omzet € 190.000
FTE 2-5
Beschrijving

Het bedrijf ontwikkelt websites op basis van WordPress, webshops op basis van WooCommerce, op maat gemaakte webapplicaties en WordPress-plugins en biedt webhosting en onderhoud aan.

Bijzonderheden
Het bedrijf is meer dan 20 jaar geleden begonnen en ontwerpt voornamelijk websites en webshops op basis van WordPress. Het bedrijf biedt tevens webhosting, onderhoud en op maat gemaakte webapplicaties in PHP aan. Met ruim 200 trouwe klanten verdeeld over een groot aantal kleine en ongeveer 10 grotere klanten een waardevolle start van een webdesignbedrijf of uitbreiding van een bestaand bedrijf.

Kerncijfers
Het bedrijf heeft een goede reputatie opgebouwd in ruim 20 jaar, veel trouwe klanten in geheel Nederland en klanten die contact op afstand gewend zijn. De omzet is ongeveer € 200.000 per jaar excl. BTW (waarvan ongeveer € 5.0000,00 terugkerende omzet), de winst is ongeveer € 60.000 - € 65.000 per jaar. Deze omzet en winst wordt momenteel gerealiseerd door de eigenaar (3 dagen per week), 1 full-timer en enkele part-timers. Er zijn samenwerkingen met softwarebedrijven, eigen ontwikkelde Wordpress plugins, affiliate vergoedingen die jaarlijks terugkeren en ongeveer 230 hosting klanten die jaarlijks betalen. De klanten zijn gewend om door verschillende medewerkers ondersteund te worden. De VPS'en hebben Centos en Virtualmin of Plesk als besturingssysteem. Het personeel kan eventueel mee overgenomen worden. Onze full-time programmeur werkt al 7 jaar voor ons bedrijf.

Vraagprijs
U kunt het bedrijf voor € 150.000,00 volledig overnemen.

Bereidheid eigenaar
De eigenaar is bereid om de koper in te werken en wil eventueel nog een aantal maanden na overname part-time blijven werken bij het bedrijf om de overgang naar de nieuwe eigenaar gemakkelijker te maken.

Profiel koper
De koper hoeft geen programmeur te zijn kennis van WordPress en basis kennis van servers is vooral als personeel niet wordt overgenomen vereist.

Reden verkoop
De onderneming wordt ter overname aangeboden vanwege focus op een nieuw op te zetten organisatie.

Winstcijfers

 • Brutowinst 2019: € 63.000
 • Brutowinst 2020: € 61.000
 • Brutowinst 2021: € 54.000
 • Brutowinst t/m september 2022: € 51.000

Bij de overname van het bedrijf krijgt u:

 • Het klantenbestand.
 • Klantenbestand van de afgelopen 5 jaar.
 • De huidige eigenaar is bereid gedurende 3 maanden nog actief betrokken te zijn bij het bedrijf tegen een vergoeding.
 • De huidige eigenaar is bereid om een niet-overnamebeding te tekenen voor de komende 3 jaar voor klanten die ik de afgelopen 5 jaar gefactureerd.
 • Domeinnaam .nl, .com en .eu.
 • Optioneel overname full-time PHP programmeur met ongeveer 8 jaar ervaring en systeembeheerder met ongeveer 3 jaar ervaring. Indien je het personeel niet wilt overnemen betaal ik de transitievergoeding.
 • Een bedrijf met een uitstekende reputatie en voornamelijk 5-sterren reviews bij Trustpilot.
 • Veel mogelijkheden tot vergroten van de omzet door het aanbieden van onder andere een nieuwe website.

Brookz Sectormonitor IT-dienstverlening & Softwareontwikkeling
Wil je een bedrijf kopen of je bedrijf verkopen in de sector IT-dienstverlening & Softwareontwikkeling? Daar kan deze Brookz Sectormonitor voor de IT-dienstverlening & Softwareontwikkeling jou bij helpen.

Omzet € 190.000

Winst € 60.000

Sector IT-dienstverlening & softwareontwikkeling

RegioNoord-Brabant

Beschikbaar
FTE 2-5
Rechtsvorm Eenmanszaak
Type klanten B2B
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Omzet € 190.000
FTE 2-5