Webshop in beauty-, gezondheids- en woonproducten

In drie jaar tijd 525.000 orders verwerkt


Beschrijving

Een webshop met zeer breed assortiment, waarbij de populairste categorieën zijn: beauty, gezondheid, wonen & koken, auto & reizen, tuin en klussen. De webshop staat voor hoge kwaliteit en een goede service.

Bijzonderheden
Het uitgebreide productgamma stelt de onderneming in staat het gehele jaar actief te zijn. De verkopen vinden plaats in Nederland en België door het inzetten van Facebook-ads en e-mail-marketing. De producten worden ingekocht bij leveranciers in China en rechtstreeks aan de klant geleverd.

Marketingkansen
Het toevoegen van extra marketingkanalen zoals onder andere SEO-marketing, Google-ads, Pinterest en folderverspreiding geven een nieuwe eigenaar ruime kansen om tot verdere groei van de omzet en winst te komen. Ook de mogelijkheid om de activiteiten met de bestaande websites verder uit te bouwen in Europa zijn interessant. De Franstalige shop is reeds in aanbouw. Een goede kans voor een internetondernemer met een 'buy & build-strategieën' internationale ambities.

Team
Het bedrijf heeft een team van supportmedewerkers, een data entry-medewerker, een grafische vormgever en een marketeer beschikbaar. Het team kan mee in de overname, maar ook vervangen worden door eigen mensen.

Profiel koper
Het helpt de koper indien zij affiniteit met de branche heeft. De onderneming zal een volgende stap kunnen maken als de koper een sterk bedrijfskundig vermogen heeft om de aanwezige kennis en ervaring verder uit te bouwen. Een kopende partij met ervaring in online marketing en e-commerce zal snel markt kunnen maken. De koper kan een strategische partij zijn, maar ook een MBI-kandidaat die op deze wijze een perfecte start kan maken en zich kan richten op het verder uitbouwen van de omzet en de bijbehorende organisatie. Om een soepele financiering mogelijk te maken en groei te realiseren, dient een koper over voldoende eigen middelen te kunnen beschikken.

Omzet

€ 3.400.000

Winst

Nettowinst € 215.000

Aantal Fte

2-5

Regio

Niet locatie gebonden

Sector

IT, online & e-commerce, Media, reclame & communicatie

Type Klanten

B2C

Rechtsvorm

B.V.

Profielnummer

#29406

Brookz 500: bestel jouw exemplaar!

Brookz 500

Unieke 'Who is Who' van de Nederlandse overnamemarkt. Alle actieve (overname)advieskantoren, investeringsmaatschappijen en advocatenkantoren in één waardevolle uitgave van 252 pagina's (t.w.v. €24,95)!

Bestel nu!