Webshop in tuin- en kerstartikelen

E-commercebedrijf met 9 webshops (één backend)
Webshop in tuin- en kerstartikelen met goede reputatie (NL & EU). Neem contact op via Brookz
OMZET

€ 2.200.000

EBITDA

€ 150.000

AANTAL FTE

6-10

REGIO

Niet locatiegebonden

SECTOR

Agri & food
IT, online & e-commerce

TYPE KLANTEN

B2C

PROFIELNUMMER

#30241

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

Het betreft een gezond en gerenommeerd bedrijf welke vele jaren actief is in Nederland en diverse andere landen binnen de EU. Het bedrijf exploiteert 9 tuin- en kerst-gerelateerde webshops en groeit hard in aantallen bezoekers en conversie. Onderscheidend vermogen van de onderneming is het ruime en diverse assortiment. De onderneming is 15 jaar geleden opgericht door de huidige eigenaren.

Medewerkers
Het team kan mee in de overname, maar ook vervangen worden door eigen mensen.

Locatie
De onderneming is in Zuid-Holland gevestigd. Vanuit het eigen magazijn is het totale assortiment direct leverbaar. Het bedrijf kan eventueel overgenomen worden met de winkelvestiging (tuincentrum). Maar de webshops zijn niet-locatiegebonden.

Klanten
De klantenkring van deze webshop bevindt zich hoofdzakelijk in Nederland en België, maar ook in diverse landen binnen de EU. Het is mogelijk nog verder uit te bouwen naar het buitenland. Bij de overdracht behoord o.a. een Franse, Engelse en Duitstalige webshop.

Assortiment
Het assortiment bestaat uit zowel tuin- als kerstartikelen. Iedere webshop positioneert zich als expert in een specifieke productgroep. Het uitgebreide productgamma stelt de onderneming in staat het gehele jaar actief te zijn. De webshop heeft veel eigen content/informatie over deze producten, waardoor de webshop zich duidelijk onderscheidt van de concurrentie. 

Bijzonderheden
De aangeboden webshops hebben een laag retourpercentage (2019: 2,7%, 2020: 4%). De webshops hebben met een aantal belangrijke zoekwoorden sterke posities op Google.

Groeikansen/potentie
Binnen de webshops is er absoluut voldoende groeipotentie aangezien meer mensen thuis blijven en investeren in het creëren van een fijne werk- en woonomgeving. Dit kan o.a. gerealiseerd worden door verdere uitbreiding van het productassortiment. Alle AdWords-campagnes zijn structureel goed ingericht, maar kunnen nog verder opgeschaald worden.

I.v.m. de extreme drukte van afgelopen jaar hebben de campagnes van verschillende webshops Google Shopping, dynamisch display ads en social media in 2020 uitgestaan. Hier ligt dus een eenvoudige groeikans voor de komende jaren. Ook is het mogelijk om producten te gaan verkopen via externe platforms als b.v. Bol.com en Amazon. Nu wordt daar nog geen gebruik van gemaakt.

Reden voor verkoop
Deze ondernemer biedt zijn bedrijf te koop aan om zich zo te kunnen richten op andere activiteiten. Uiteraard zal de huidige eigenaar de onderneming op een gedegen manier overdragen. Indien gewenst, is de eigenaar bereid om na de overdracht nog enige tijd voor de onderneming te blijven werken.

Geschikt voor
Deze onderneming is interessant voor strategische partijen (om volume toe te voegen), investeerders. maar ook een MBI-kandidaat die op deze wijze een perfecte start kan maken en zich kan richten op het verder uitbouwen van de omzet of voor een fysieke tuin-/woonwinkel die wegens corona wil uitbreiden naar een online verkoopkanaal.

Aangeboden belang
De verkoper wenst het volledige bedrijf (100%) te verkopen. De overname is inclusief bijbehorend YouTube-kanaal (250.000 views per jaar.)

Transactievorm
De verkopende ondernemer geeft de voorkeur aan een aandelentransactie, waarbij u aandeelhouder wordt van de huidige onderneming.

Bedrijf verkopen?

Plaats dan nu een anoniem verkoopprofiel op Brookz en breng uw bedrijf onder de aandacht van 35.000+ ondernemers en investeerders!