Webshop in veiligheidsproduct

Met groeikansen op internationale online marktplaatsen
Webshop in veiligheidsproduct actief in een nichemarkt voor B2C-klanten. Neem contact op via Brookz
OMZET

€ 1.000.000

EBITDA

Nettowinst € 150.000

AANTAL FTE

2-5

REGIO

Midden Nederland

SECTOR

Detailhandel
IT, online & e-commerce

TYPE KLANTEN

B2C

PROFIELNUMMER

#30244

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

Een webshop (met Thuiswinkel-waarborg) in een nichemarkt van een veiligheidsproduct voor consumenten. Het huidige product wordt al 10 jaar aangeboden en heeft 100 varianten. Onderscheidend vermogen is de hoge persoonlijke service en zeer lage retourgraad (slechts 2%). Goed imago (consumentenwaardering 9,4) en hoge naamsbekendheid.

Locatie
De onderneming is gevestigd in Midden-Brabant, maar is niet-locatiegebonden.

Medewerkers
De onderneming heeft 3 FT-ers nodig voor een consumentenomzet. De huidige medewerkers zijn zeer vakbekwaam.

Omzet
De consumentenomzet bedraagt bijna 800.000 euro. De brutomarge is goed. De onderneming is gezond winstgevend bij een voor de omvang passend ondernemersinkomen. Omzet is uitbreidbaar in het bestaande nicheproduct, maar fors uitbreidbaar met de toevoeging van nieuwe producten. De onderneming bestaat in deze vorm al meer dan 10 jaar. Magazijn is flexibel gehuurd.

De markt
In de Nederlandse markt is de positie al gevestigd te noemen een marktaandeel geschat op 10%. De onderneming kan met name groeien op internationale online marktplaatsen.

Bijzonderheden
De onderneming is instapklaar, heeft een direct inkomen beschikbaar, goede cashflow en een stabiele omzet. Verder is er in de onderneming nog veel groei mogelijk omdat onder andere internationalisering mogelijk is.

Reden verkoop
Het ondernemers echtpaar zijn nu al aardig op leeftijd en willen de onderneming daarom verkopen. Beide ondernemers zijn de 70 inmiddels gepasseerd. Overname wordt gewenst per 1 juli 2021. De verkopende partij wil de nieuwe koper de eerste maanden wel begeleiden voor een soepele transitie.

Geschikt voor
Als ideale koper wordt een strategische koper gezien maar evenzeer kan de onderneming stand alone goed worden ontwikkeld door een koper met affiniteit voor internationaal zaken doen en kennis van de techniek en marketing rond webshops.  

Aangeboden belang
De verkoop betreft een aandelentransactie (100%).

Geheimhoudingsverklaring
Een uitgebreid informatiememorandum is beschikbaar na ondertekening geheimhoudingsverklaring.

Investeerder uitgelicht


MKB Fonds, lange termijn investeerder voor het MKB.
Ondersteunt bij gefaseerde bedrijfsopvolging (pre-exit), professionaliseren en groei middels buy and build strategieën. Wij hebben geen vaste investeringstermijn, dit geeft rust en mogelijkheid tot het uitvoeren van een lange termijn strategie.