Webshop matrassen met eigen productie

Sterk in specifieke toepassingen


Beschrijving

Een producent matrassen, die sterk is in specifieke toepassingen. Verkoop vindt plaats via internet (90%) dan wel rechtstreeks (10%). Omzet in 2020 was € 504.000 met een ondernemersinkomen van € 114.000. Klanten bevinden zich in Nederland, Duitsland en België.

Bijzonderheden
De onderneming produceert matrassen in verschillende maten voor vele toepassingen. Dit zowel op bestelling aan retailbedrijven, danwel via gerenommeerde webshops aan de consument. De matrassen worden in kleine productie-eenheden op maat geproduceerd.  

USP's
De hoge kwaliteit, grote flexibiliteit in het productieproces, korte levertijden en een scherpe prijs, maken dit bedrijf een zeer sterke speler in de markt. Deze USP’s kunnen nog verder benut worden. Inhoudelijke kennis van verkoop van producten via internet is ruimschoots aanwezig.

Mogelijkheden
Er worden weinig tot geen commerciële activiteiten verricht. Hier liggen uitbreidingsmogelijkheden: de markt is veel groter dan het huidige klantenbestand.

Locatie
Het bedrijf is gevestigd in het zuiden van Nederland, maar is te verplaatsen naar andere delen van het land.

Groei
Na 2016 heeft de verkoper vanwege privé-omstandigheden minder aandacht kunnen besteden aan het bedrijf. In 2019 heeft hij de zaken weer opgepakt, wat zich vertaalt in de omzetgroei vanaf 2019.

Geschikt voor
De koper heeft bij voorkeur affiniteit met de consumentenmarkt, is een strategische partij of een MBI-kandidaat, die een vliegende start wilt maken met lopende omzet met een bestaand product. Voor kopers kunnen de producten ook een zinvolle aanvulling zijn op een al bestaand assortiment. Een zeer goedlopende webshop en gedegen afzetkanalen zijn een belangrijke toevoeging voor elke koper.

Transactievorm
Het betreft een activa passiva transactie. De overnamesom bedraagt € 495.000.

Omzet

€ 504.000

Aantal Fte

2-5

Regio

Zuid Nederland

Sector

IT, online & e-commerce, Industrie & productie

Type Klanten

B2B en B2C

Rechtsvorm

Eenmanszaak

Profielnummer

#29685

Brookz 500: bestel jouw exemplaar!

Brookz 500

Unieke 'Who is Who' van de Nederlandse overnamemarkt. Alle actieve (overname)advieskantoren, investeringsmaatschappijen en advocatenkantoren in één waardevolle uitgave van 252 pagina's (t.w.v. €24,95)!

Bestel nu!