Sterk in specifieke toepassingen

Webshop matrassen met eigen productie ter overname aangeboden. Neem contact op via Brookz

OMZET

€ 504.000

EBITDA

Op aanvraag

AANTAL FTE

2-5

REGIO

Zuid Nederland

SECTOR

IT, online & e-commerce
Industrie & productie

TYPE KLANTEN

B2B en B2C

PROFIELNUMMER

#29685

RECHTSVORM

Eenmanszaak

Beschrijving

Een producent matrassen, die sterk is in specifieke toepassingen. Verkoop vindt plaats via internet (90%) dan wel rechtstreeks (10%). Omzet in 2020 was € 504.000 met een ondernemersinkomen van € 114.000. Klanten bevinden zich in Nederland, Duitsland en België.

Bijzonderheden
De onderneming produceert matrassen in verschillende maten voor vele toepassingen. Dit zowel op bestelling aan retailbedrijven, danwel via gerenommeerde webshops aan de consument. De matrassen worden in kleine productie-eenheden op maat geproduceerd.  

USP's
De hoge kwaliteit, grote flexibiliteit in het productieproces, korte levertijden en een scherpe prijs, maken dit bedrijf een zeer sterke speler in de markt. Deze USP’s kunnen nog verder benut worden. Inhoudelijke kennis van verkoop van producten via internet is ruimschoots aanwezig.

Mogelijkheden
Er worden weinig tot geen commerciële activiteiten verricht. Hier liggen uitbreidingsmogelijkheden: de markt is veel groter dan het huidige klantenbestand.

Locatie
Het bedrijf is gevestigd in het zuiden van Nederland, maar is te verplaatsen naar andere delen van het land.

Groei
Na 2016 heeft de verkoper vanwege privé-omstandigheden minder aandacht kunnen besteden aan het bedrijf. In 2019 heeft hij de zaken weer opgepakt, wat zich vertaalt in de omzetgroei vanaf 2019.

Geschikt voor
De koper heeft bij voorkeur affiniteit met de consumentenmarkt, is een strategische partij of een MBI-kandidaat, die een vliegende start wilt maken met lopende omzet met een bestaand product. Voor kopers kunnen de producten ook een zinvolle aanvulling zijn op een al bestaand assortiment. Een zeer goedlopende webshop en gedegen afzetkanalen zijn een belangrijke toevoeging voor elke koper.

Transactievorm
Het betreft een activa passiva transactie. De overnamesom bedraagt € 495.000.

Opleiding uitgelicht

RSM business valuation

Dé opleiding in Nederland voor waarderingsdeskundigen met ambitie! Neem deel aan de online informatiesessie op vrijdag 25 juni en leer meer over het Business Valuation programma.