Webshop matrassen met eigen productie

Sterk in specifieke toepassingen
Webshop matrassen met eigen productie ter overname aangeboden. Neem contact op via Brookz
OMZET

€ 504.000

EBITDA

Op aanvraag

AANTAL FTE

2-5

REGIO

Zuid Nederland

SECTOR

IT, online & e-commerce
Industrie & productie

TYPE KLANTEN

B2C

PROFIELNUMMER

#29685

RECHTSVORM

Eenmanszaak

Beschrijving

Een producent matrassen, die zeer sterk is in specifieke toepassingen. Verkoop vindt plaats via internet (99%) Omzet in 2020 was € 504k met een ondernemers inkomen van € 114k.

Bijzonderheden
De onderneming produceert matrassen in verschillende maten en vormen voor vele toepassingen in diverse niches.

Klanten
B2C bevinden zich in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland.

Omzet
De omzet wordt online gegenereerd in bovenstaande landen door middel van eigen webshops. Overige omzet door verkoop in de showroom.

Producten
Producten worden ook aangeboden via gerenommeerde marketplaces in binnen- en buitenland.

USP's
De hoge kwaliteit, grote flexibiliteit in het productieproces, korte levertijden en een scherpe prijs, maken dit bedrijf een zeer sterke speler in de markt. Deze USP’s kunnen nog verder benut worden. Inhoudelijke kennis van verkoop van producten via internet is ruimschoots aanwezig.

Uitbreidingsmogelijkheden
Er worden weinig tot geen commerciële activiteiten verricht. Hier liggen uitbreidingsmogelijkheden, de markt is veel groter dan het huidige klantenbestand. Met online en offline marketing kan de omzet aanzienlijk vergroot worden.

Locatie
Het bedrijf is gevestigd in het zuiden van Nederland, maar is te verplaatsen naar andere delen van het land.

De verkoper
Na 2016 heeft de verkoper vanwege privé-omstandigheden minder aandacht kunnen besteden aan het bedrijf. In 2019 heeft hij de zaken weer opgepakt, wat zich vertaalt in de omzetgroei vanaf 2019. In 2020 is de omzet ook aanzienlijk gegroeid.

De koper
De koper heeft bij voorkeur affiniteit met de consumentenmarkt, online/offline verkopen, is een strategische partij of een MBI-kandidaat, die een vliegende start wil maken met lopende omzet met een bestaand product.

Zinvolle aanvulling
Voor kopers kunnen de producten ook een zinvolle aanvulling zijn op een al bestaand assortiment. Actief in diverse niches. Zeer goedlopende webshops nationaal/internationaal en gedegen afzetkanalen zijn een belangrijke toevoeging voor elke koper.

Transactievorm
Het betreft een activa passiva transactie.

Overnamesom
De overnamesom bedraagt € 495.000.

Geschikt voor
Een interessant bedrijf voor een onderneming gelieerd aan bijvoorbeeld de meubelindustrie dan wel een MBI-er met kennis van de markt en voldoende eigen middelen. 

Investeerder uitgelicht


MKB Fonds, lange termijn investeerder voor het MKB.
Ondersteunt bij gefaseerde bedrijfsopvolging (pre-exit), professionaliseren en groei middels buy and build strategieën. Wij hebben geen vaste investeringstermijn, dit geeft rust en mogelijkheid tot het uitvoeren van een lange termijn strategie.