Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Webshop met winkel in nieuwe en 2e hands boeken en souvenirs

Mogelijkheid tot overname woon-/winkelpand gevestigd in Friesland


Beschrijving

De onderneming is gevestigd in een middelgrote plaats in Friesland en is een echte niche-speler in deze markt.

Klantengroep en verkoop
De klantengroep komt van heinde en ver met plezier naar deze winkel, welke vlakbij een treinstation is gevestigd. In het ruim 25-jarig bestaan van de onderneming is de naamsbekendheid en ook de voorraad aan nieuwe en 2e hands boeken aanzienlijk gegroeid. Een deel van de verkoop verloopt via internet (onder andere op de eigen website en de websites van Bol.com, Boekwinkeltjes en Antiqbook) en daarnaast op beurzen en uiteraard via de eigen sfeervolle winkel.

Bijzonderheden
De boekenwinkel is gevestigd in een mooi karakteristiek pand, gelegen in de kern van dit mooie dorp in Friesland. Het pand heeft een grote winkelruimte welke per thema is ingedeeld en beschikt daarnaast over voldoende opslagcapaciteit.

Pand
Het woon-/winkelpand wordt ter overname aangeboden, bij voorkeur in 1 koop. Eventuele splitsing en/of (tijdelijke) huur van het onroerend goed is bespreekbaar, alsmede eventuele persoonlijke bezetting door de verkoper voor een vooraf vastgestelde periode en vergoeding.

Reden voor verkoop
De verkoper wil doorgaan met de andere activiteit binnen zijn onderneming, namelijk de handel en verkoop in prentbriefkaarten. Dit is de reden dat de activiteiten met betrekking tot de nieuwe en 2e hands boeken, toeristische zaken en wenskaarten ter overname wordt aangeboden. De focus ligt nu bij ondernemers sterk op de handel in prentbriefkaarten, waarvoor ze ook regelmatig (internationaal) op pad zijn. Het ontbreekt de verkoper daarnaast aan tijd en bedrijfsopvolging, waardoor deze keuze wordt genomen.

Kandidaat
Er wordt een enthousiaste ondernemer of ondernemersstel gezocht die beschikt over eigen financiële middelen, die met een hart voor de zaak en haar klanten, deze prachtige zaak wenst voort te zetten en op een hoger niveau kan brengen. De verkopende ondernemer geeft de voorkeur aan een overname van de inventaris, voorraad, klanten en de behorende omzet behorende bij de 2e hands en nieuwe boeken, toeristische zaken, schoolplaten, wenskaarten, etc.

Overnameprijs 
De overnameprijs voor de activa van onderneming (exclusief onroerend goed) is op aanvraag beschikbaar. De overnameprijs voor het woon-/winkelpand is eveneens op aanvraag beschikbaar. De optie tot het eerst huren van het onroerend goed met een 1e optie tot koop behoort tot de mogelijkheid, maar heeft niet de voorkeur van ondernemers. 

Omzet
€ 100,000
Winst
€ 20,000
Aantal FTE
1
Regio
Noord Nederland
Sector
Detailhandel, Overig
Type klanten
B2B en B2C
Profielnummer
#26551
Rechtsvorm
VOF