Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Webshop/groothandel met handelsartikel in niche B2B markt

Wereldwijde verkopen met online betaling vooraf


Beschrijving

De onderneming is een snelgroeiende groothandel (B2B) met één product dat wereldwijd in bijna iedere organisatie gebruikt kan worden. In slechts drie jaar tijd heeft er een constante jaarlijkse omzet verdubbeling plaatsgevonden en worden er momenteel 20 landen belevert. De aard van de levering is zowel direct als dropshipping via een netwerk van dealers.

Markt
In de eerste 2,5 jaar is het assortiment uitsluitend in Europa aangeboden, echter sinds een paar maanden kunnen ook organisaties buiten Europa online bestellen. De voornaamste markten buiten Europa zijn USA en Canada. Twee markten met potentie en een aantoonbare equivalente trend als de Europese markt.

Onderscheidend van concurrenten
Door haar niche positionering heeft de organisatie een interessante marktpositie verworven. Het gespecialiseerde assortiment dat de onderneming aanbied wordt in-house geproduceerd, waarmee de organisatie zich onderscheidt van haar concurrenten. De exclusieve relatie tussen de onderneming en de bron stelt haar in staat om scherp in te kopen – bruto marge ligt op 50%.

Cijfers & Groei
Door de zeer goede online marktposities en de concurrerende prijzen is de omzet ieder jaar verdubbeld. De omzet in 2019 gaat (prognose) uitkomen op € 350.000. De groeikansen zijn eindeloos, de gerealiseerde omzet is slechts het topje van de bekende ijsberg. Bij het meervoudig verdubbelen van de omzet zijn alleen meer productie uren nodig. Met uitzondering van de omzet via resellers wordt alle omzet online betaald. Met de huidige omzet wordt (inclusief het salaris van de MBI kandidaat) break-even gedraaid. De winsten ligt in het wereldwijd uitrollen van het concept. Een omzetgroei van het 10-voudige (€ 3.500.000) is aantoonbaar mogelijk.

Kerncijfers
De productie loonkosten per € 100.000 omzet zijn minder dan 4%. Bij een groei van € 500.000 extra omzet is er na aftrek van de direct productie loonkosten een EXTRA dekkingsbijdragen van € 500.000 – 50% - 4% = € 240.000 waarbij de office loonkosten van de binnendienst niet stijgen omdat met de bestaande automatiseringsgraad er nog veel meer orders verwerkt kunnen worden.

Personeel
Naast de eigenaar zijn er 3 personen werkzaam in de organisatie. In totaal (zonder eigenaar) 2 FTE.

Locatie
Het bedrijf is gevestigd in het noorden van Nederland en huurt met kortlopende huurverplichting.

De koper
Van de koper wordt minimaal verwacht dat hij/zij in staat is operationeel manager te zijn en het bedrijf (zoals dat nu is) draaiend kan houden. Voor een verdere groei is belangrijk dat hij/zij daarnaast genoeg affiniteit heeft met het ontwikkelen en uitvoeren van een marketing plan waarbij 'online' het toverwoord is.

Acquisitie
Tot nu toe is alle omzet inbound zonder noemenswaardige complementaire omzet. Er is nog geen plan ontwikkeld voor complementaire omzet aan bestaande klanten. Hier ligt een grote omzet potentie.

Transactievorm
De verkopende ondernemer geeft aan open te staan voor zowel een aandelentransactie als een activa transactie. Dit ter bespreking in onderling overleg.

Geschikt voor
Het bedrijf is zeer interessant voor ondernemende MBI kandidaten met een hands-on mentaliteit en passie voor online omzet.

Aangeboden belang
De verkoper wenst het volledige bedrijf (100%) te verkopen, maar wil (bij interesse van de koper) eerst nog een paar jaar coachen alvorens hij helemaal uitstapt.

Prijs
Er is geen prijs genoemd omdat er verschillende opties zijn. Eén van de opties is een earn out regeling waarbij de verkoper deels betaald wordt uit de winsten in de toekomst.

Reden voor verkoop
Het bedrijf wordt ter overname aangeboden wegens vorderende leeftijd ondernemer en de wens zich op nog andere activiteiten te richten.

Omzet
€ 350,000
Aantal FTE
2-5
Regio
Noord Nederland
Sector
Groothandel, IT, online & e-commerce
Type klanten
B2B
Profielnummer
#28267
Rechtsvorm
B.V.