Werving- en selectiebureau

Gespecialiseerd in juridische nichemarkt


Beschrijving

De onderneming (eenmanszaak) heeft inmiddels meer dan 25 jaar ervaring in een (juridische) nichemarkt op HBO/WO-niveau op het gebied van interim-ondersteuning, leiderschap- en teamcoaching, verandermanagement en de laatste 3 jaar is daar werving en selectie aan toegevoegd.

Bijzonderheden
Dit unieke onderdeel van werving en selectie heeft zich inmiddels ruimschoots bewezen door de exclusieve aanpak en wordt in deze propositie te koop aangeboden. 

Nichemarkt
Gezien het feit dat de onderneming dé toonaangevende specialist is in deze nichemarkt, wordt deze branche nu nog niet met name benoemd. De markt/branche draait ondanks de huidige coronacrisis gewoon of zelfs beter door (2020 toont ca. 25% stijging t.o.v. 2019). 

Kerncijfers
De omzet van het werving- en selectieonderdeel is rond de 200K, met een EBITDA van gemiddeld zo’n 90K, terwijl de eigenaar gemiddeld halve dagen (ca. 3 uur per werkdag) besteed aan de te verkopen werving- en selectieactiviteiten. 

Sterke punten

  • Hoge nettowinst door extreem lage overheadkosten (ca. 5K).  
  • Lopende opdrachten gaan mee over (ca. 75K omzet). Bij meer uurbesteding per werkdag is extra groei te verwachten. 
  • >25 jaar branchespecialist met specifieke achtergrondkennis.  
  • De exclusieve aanpak beantwoordt aan de specifieke vraag en behoefte van de branche (daar waar de concurrentie deze laat liggen vanwege hun standaard werkwijze). 
  • Toonaangevende speler met veel vaste relaties (in 2020 vond bijna 50% van de opdrachten bij eerdere klanten plaats). 
  • Hoge succesfactor (>90%).  
  • De kracht zit met name in de ontzorgende aanpak en zorgvuldige benadering die is gericht op duurzame samenwerkingen met een lange termijnvisie. Kwaliteit i.p.v. kwantiteit. 

Locatie
De activiteiten zijn niet locatiegebonden. De onderneming bedient klanten door heel Nederland. Veel werkzaamheden worden op afstand gedaan (eigen ontvangstruimte voor klanten is niet nodig). 

Reden voor verkoop
Gezien het voorgenomen vertrek van de ondernemer naar het buitenland wenst men de werving- en selectieactiviteiten over te dragen aan een derde partij.  

Inwerkperiode
De ondernemer draagt persoonlijk zorg voor een warme overdracht en introductie, alsmede voor een goede inwerkperiode met alle relevante branche- en achtergrondinformatie, zodat de koper in staat wordt gesteld om de onderneming binnen afzienbare tijd zelfstandig voort te zetten. Alle procedures zijn per fase uitgewerkt in duidelijke checklisten en stappenplannen. 

Geschikt voor
Het helpt de koper indien zij affiniteit met juridische dienstverlening heeft. Dat kan een strategische kandidaat zijn in de financiële dienstverlenende of HRM-sector waardoor synergie voordelen behaalt kunnen worden. Een kapitaalkrachtige MBI-kandidaat is ook mogelijk.  

Transactievorm
De verkopende ondernemer geeft de voorkeur aan een activa/passiva-transactie, waarbij u eigenaar wordt van (een deel van) de bezittingen van de onderneming. 

Omzet

€ 200.000

Winst

EBITDA € 90.000

Aantal Fte

1

Regio

Niet locatie gebonden

Sector

Zakelijke dienstverlening

Type Klanten

B2B

Rechtsvorm

Eenmanszaak

Profielnummer

#29593

Brookz 500: bestel jouw exemplaar!

Brookz 500

Unieke 'Who is Who' van de Nederlandse overnamemarkt. Alle actieve (overname)advieskantoren, investeringsmaatschappijen en advocatenkantoren in één waardevolle uitgave van 252 pagina's (t.w.v. €24,95)!

Bestel nu!