5 redenen om de Nationale Overname Dag te bezoeken

February 27, 2020

Woensdag 8 juli organiseert overnameplatform Brookz voor de 19e keer de Nationale Overname Dag. Dit zijn 5 redenen waarom u als koper of verkoper van een bedrijf dit unieke kennis- en netwerk-event niet mag missen! 

#1 Grootste evenement op het gebied van bedrijfsovername

Met zo’n 200 deelnemers per editie is de Nationale Overname Dag uitgegroeid tot het grootste overname-evenement op het gebied van bedrijfsovername en -overdracht. Tijdens één middag leert u hoe de waarde van een bedrijf wordt bepaald, hoe een bedrijf verkoopklaar wordt gemaakt en wat de belangrijkste juridische en fiscale tips aandachtspunten zijn bij het kopen en verkopen van een bedrijf.

#2 Leerzame praktijkvoorbeelden van ondernemers

Met acht workshops, waaronder ‘Een succesvolle deal’, ‘Wat is uw bedrijf waard’ en ‘Succesvol opvolgingstraject via een management buy-in’, biedt de Nationale Overname Dag voor zowel kopers als verkopers van een bedrijf een berg aan praktische informatie. De vak-experts die deze workshops verzorgen nemen vaak een ondernemer mee die uitgebreid vertelt over zijn ervaring met de koop of verkoop van zijn bedrijf. 
 


Hoofdspreker tijdens de Nationale Overname Dag is Ron Reinders, die met zijn bedrijf Racetrailer.com trailers produceert voor de professionele autosport, waaronder de Formule 1. Hij vertelt zijn verhaal over hoe hij een meerderheidsbelang verkocht aan een strategische partij om door te kunnen groeien. Kortom, volop praktijkvoorbeelden die uw koop- of verkoopwens een stuk concreter maakt. 

#3 Netwerken met kopers, verkopers, adviseurs èn investeerders

Heeft u plannen om uw bedrijf op termijn in de etalage te zetten? Of bent u zoekende naar een bedrijf om over te nemen? Dan is de Nationale Overname Dag hèt evenement om een waardevol netwerk op te bouwen, waar u absoluut profijt van gaat hebben tijdens uw koop- of verkooptraject. Want niet alleen zijn er adviseurs die ruime ervaring hebben met overnames, er zijn uiteraard ook kopers, verkopers en investeerders aanwezig. Zo kunt u meteen een jump start maken met uw koop- of verkoopintentie!

#4 Ideaal startpunt voor bedrijfskoop en -verkoop (en u voorkomt kostbare fouten)

Of u nou uw bedrijf binnen een maand wilt verkopen, aan het oriënteren bent om over een aantal jaar uw bedrijf over te dragen, of morgen uw baan opzegt om de zoektocht naar een te koop staand bedrijf te starten: voor honderden kopers en verkopers is de Nationale Overname Dag het startpunt geweest voor een nieuw hoofdstuk in hun leven. Deze dag is opgezet zodat u kunt leren van andere ondernemers en ervaringsdeskundigen, aan uw eigen (overname-)netwerk kunt bouwen en om u te behoeden voor een aantal veelgemaakte en kostbare fouten tijdens het koop- of verkoopproces.

#5 Oud-deelnemers waarderen de Nationale Overname Dag met een 8,7

Inmiddels hebben ruim 3.600 deelnemers de afgelopen achttien edities van de Nationale Overname Dag bezocht. Deze oud-bezoekers waarderen het evenement met gemiddeld een 8,7. Ook is deze dag het startpunt van vele geslaagde deals geweest; zo vond bijvoorbeeld eigenaar Herard Buis van Hedon Electronic Developments op de Nationale Overname Dag een geschikte koper voor zijn bedrijf. Kortom, een hoogwaardig kennis- en netwerk-event waar concreet resultaat te halen valt. 

artikel delen