Zo nam Remco het bedrijf van zijn baas over

August 15, 2018

Remco van der Aar nam samen zijn met zijn vrouw het familiebedrijf van zijn baas over. De financiering regelde hij via crowdfunding.

Wat doe je als je werkgever met pensioen gaat? Het bedrijf overnemen is dan misschien niet het eerste waar je aan denkt. Toch nam Remco van der Aar (40) samen met zijn partner Chantal (39) de stap om Vonk en Vloer Interieurspecialisten over te nemen van toenmalig eigenaar Ton Vonk. “Ik ben in 2013 begonnen als bedrijfsleider, nu ben ik de eigenaar”, vertelt Remco trots.

Opvolger gezocht

Met de pensioengerechtigde leeftijd in zicht, startte de voormalige eigenaar Ton Vonk een zoektocht naar een geschikte overnamekandidaat voor zijn bedrijf, dat gespecialiseerd is in vloeren, raamdecoratie en zonwering. “De kandidaat die Ton op het oog had, moest ervaring in de sector hebben én in staat zijn om het familiebedrijf te blijven runnen. Hij wilde graag dat zijn succesvolle en groeiende bedrijf zou worden voortgezet”, zegt de kersverse eigenaar van de Amstelveense zaak. Remco, op dat moment nog bedrijfsleider, is in 5 jaar tijd uitgegroeid tot een bekend gezicht bij vaste klanten en leveranciers. Als mede-eindverantwoordelijke van de zaak was hij al nauw bij de bedrijfsvoering betrokken. Al snel blijkt waarom. Zijn passie voor vloeren komt namelijk niet uit de lucht vallen. “Als kleine jongen ging ik al mee met mijn vader om te stofferen. Ik vond het meteen een fantastisch vak.”

Ideale overnamekandidaat

Dit enthousiasme bleef ook niet onopgemerkt bij de voormalige eigenaar. Hij zag in Remco de ideale overnamekandidaat. Daarop besloot hij het stokje aan Remco en Chantal over te dragen. Remco hoefde daar niet lang over na te denken: “Ik ben ontzettend blij dat ik dit bedrijf kan laten groeien en doorontwikkelen. Daarom zijn we het Vonk en Vloer nu aan het moderniseren en springen we in op nieuwe marktontwikkelingen.”

Financiering

In de zoektocht naar een financiering voor de overname kwam Remco terecht bij Knab Crowdfunding. “Ik wist wel van het bestaan van crowdfunding, maar niet dat ik via crowdfunding ook een bedrijfsovername kon realiseren. Dat was helemaal nieuw voor me.”

Zodra het overbruggingskrediet was geregeld, werden Remco en Chantal in juli 2018 de officiële eigenaren van Vonk en Vloer. Met behulp van 333 enthousiaste particuliere én zakelijke klanten van de bank Knab hebben Remco en Chantal de overname gefinancierd. Het was een indrukwekkende en leuke ervaring om de overname te financieren via crowdfunding”, besluit Remco.

 

Bedrijfsovername financieren via Knab Crowdfunding

Als je een bedrijf gaat overnemen heb je meestal ook financiering nodig. Bedrijfsovernames zijn vaak vertrouwelijk, want je wilt liever geen bekendheid voordat de deal rond is. Bij Knab kun je daarom de overnamesom al vooraf financieren, nog voordat ‘de crowd’ kan investeren in jouw lening. Zo is jouw bedrijfslening al gegarandeerd én verloopt de overname discreet. 

Zelf een bedrijf (gedeeltelijk) overnemen? Bekijk hier het complete aanbod op Brookz.

artikel delen


Nieuwste bedrijven te koop ontvangen?

Inschrijving Brookz nieuwsbrief
Schrijf je in voor de Brookz nieuwsbrief en ontvang tweemaal per week het nieuwste bedrijvenaanbod in je inbox!
 
Reden interesse