Aron de Jong, Mazars | August 11, 2015

Veel overnametransacties stranden op het haantjesgedrag van de betrokken adviseurs. Zoek daarom een adviseur die naar u luistert en dienstbaar is.

Als je kijkt naar de gemiddelde vacature-omschrijving voor een corporate finance adviseur dan dient hij of zijn analytisch sterk te zijn, verbaal vaardig en – last but not least - scherp te kunnen onderhandelen. Een combinatie van deze eigenschappen is niet uniek en het lijkt dan ook niet ingewikkeld om een gekwalificeerd persoon te vinden.

Vraag nu het Overname Stappenplan aan


Het is echter mijn observatie – overigens niet wetenschappelijk onderbouwd - dat de aanwezigheid van deze combinatie van deze eigenschappen bijna altijd gepaard gaat met een (te) groot ego. Gevolg: geldingdrang! Nu is de vraag: ‘Kan geldingsdrang kwaad?’. Ik zou daarop volmondig ‘ja!’ willen zeggen.

Ik ben van mening dat menige M&A-transactie onnodig complex is geworden door het gekissebis van adviseurs (inclusief betrokken juristen) die hun gelijk willen halen. En dat zonder dat hun cliënt hier direct baat bij heeft. Een stap verder: ik vermoed dat menige transactie is gestrand door ‘haantjesgedrag’ van adviseurs.

Ondernemers die een koop- of verkoop traject overwegen zou ik willen adviseren: zoek een Corporate Finance adviseur die luistert naar wat uw doelstellingen zijn. Die oprechte interesse heeft in u. Die dienstbaar is. Kortom: zoek een Corporate Finance adviseur met een groot hart. Voor u!

Aron de Jong, Mazars

Aron de Jong is sinds 2012 als directeur verbonden aan Mazars. Daarvoor werkte hij ruim 20 jaar bij twee ‘big-four’ kantoren. Zijn focus ligt op de middenmarkt met speciale aandacht voor DGA’s en participatiemaatschappijen.

artikel delen


Maak van je bedrijfsovername een succes met het Brookz-stappenplan Koop een bedrijf in 7 stappen!

* Verplicht veld*