Alexander Egberink (MKBi) plaatste een zoekprofiel op Brookz, dat 8 reacties opleverde. Elf maanden participeert hij in Mathijssen Aluminium Service.

Investeringsfonds MKBi participeert via Brookz in een bedrijf

8 maart 2021, Wietze Willem Mulder, Brookz

Investeerder Alexander Egberink van MKBi plaatste een zoekprofiel op Brookz, dat 109 maal werd bekeken en 8 reacties opleverde. Elf maanden later was de deal rond en had zijn fonds een minderheidsbelang in Mathijssen Aluminium Service genomen.

Wat doet je bedrijf?

‘MKBi is een investeringsfonds. Onze focus is vastgoed in Europa en ook in beperkte mate MKB-bedrijven in Nederland. We helpen ondernemers die een volgende groeistap willen maken met onze kennis, kunde en kapitaal.’

Waarom wilde je een bedrijf kopen?

‘Doordat we naast vastgoed ook in het MKB wilden investeren, waren we op zoek naar een bedrijf om in te participeren.’

Hoe ben je bij Brookz terecht gekomen?

‘Ik kwam via Google bij Brookz terecht. Ik heb meerdere platforms vergeleken en bewust voor Brookz gekozen. De website heeft een professionele uitstraling, je kunt eenvoudig zoeken en Brookz heeft een groot bereik onder ondernemers, accountants en overnameadviseurs.’

Wat is je ervaring met het plaatsen van een zoekprofiel op Brookz?

‘Een zoekprofiel plaatsen is gemakkelijk en eenvoudig. Als je weet wat voor bedrijf je zoekt als koper, dan is het binnen vijf minuten gedaan. Wat erg fijn is, is dat je bij een reactie direct contact hebt met ondernemers die hun bedrijf willen verkopen. Want zeker in het MKB blijft het kopen en verkopen van een bedrijf mensenwerk.’ 

Hoe is het koopproces verlopen?

‘Ik heb in totaal acht reacties ontvangen op mijn zoekprofiel. Door het directe contact met ondernemers kom je al snel tot de kern, zonder veel tijd te verliezen. Uiteindelijk klikte het met oprichter Ron Mathijssen van Mathijssen Aluminium Service, een nichespeler op het gebied van ramen, deuren en schuifpuien. Hij zocht versterking om zijn bedrijf naar een volgende fase te brengen. Na een aantal goede gesprekken bleek dat we dezelfde visie hadden voor wat betreft de toekomst van het bedrijf. We willen via een buy-and-build-strategie op termijn de hele keten rondom ramen, deuren en schuifpuien - van productie tot service en onderhoud - in eigen beheer hebben. Medio januari 2020 hadden we voor het eerst contact en op 14 december hebben we de deal geclosed.’

Heb je nog een tip voor andere kopende ondernemers?

‘Veel kopers reageren alleen maar op verkoopprofielen. Maar mijn ervaring is dat je ook zelf actief op zoek moet gaan, zodat verkopende ondernemers op jou afkomen. Door het plaatsen van een zoekprofiel op Brookz ben ik in aanraking gekomen met ondernemers die ik normaal nooit tegen was gekomen.’


Zo zag het zoekprofiel van Alexander op Brookz er uit:

Investeerder zoekt bedrijf om doorgroei (mede) te financieren

Bedrijf gezocht die financieringsbehoefte heeft en sparringpartner wil

 

Beschrijving

Gezocht wordt naar bedrijven die doorgroei financieringsbehoeften hebben, maar geen passende financiering beschikbaar hebben.

Financieringsbehoefte
Gedacht wordt aan financieringen tot € 1.000.000,-. De branche maakt niet zo veel uit, mits er maar perspectief is en de ondernemer bereid is tot een constructieve samenwerking. Doel is om door inzet van beide netwerken en kapitaal een mooie groei te realiseren.

Zoekende partij

De zoekende partij betreft een ondernemer. Hij is zelf na bankcarrière een bedrijf gestart en verkocht en daarna investeringsactiviteiten gestart. De ondernemer is zakelijk, pragmatisch en gaat uit van de kracht van mensen. Zo wil hij ook samenwerken, niettemin wel resultaat gericht.

OMZET

van: € 250.000
tot: € 5.000.000

REGIO

Zuid Nederland 

BRANCHE

Groothandel, IT, online & e-commerce

 

PROFIELNUMMER

#28505

Wietze Willem Mulder, Brookz

Wietze Willem Mulder is Content Manager bij Brookz. Hij studeerde journalistiek aan de Christelijke Hogeschool Windesheim en schreef voor zakelijke titels als FEM Business, Sprout, De Ondernemer en Management Team. Tevens is hij co-auteur van de handboeken Hoe koop ik een bedrijf? en Hoe verkoop ik mijn bedrijf?.

Categorie├źn

Bedrijf overnemen?

Bedrijven te koop

Op zoek naar een bedrijf ter overname of wilt u investeren? Op Brookz staan meer dan 680 actuele bedrijven te koop aangeboden.

Alle bedrijven te koop

Maak van je bedrijfsovername een succes met het Brookz-stappenplan Koop een bedrijf in 7 stappen!

* Verplicht veld* 
 

 

Brookz 500: bestel jouw exemplaar!

Brookz 500

Vind een geschikte adviseur in deze unieke 'Who is Who' van de Nederlandse overnamemarkt.

Alle actieve advieskantoren, investeringsmaatschappijen en overige dienstverleners in een waardevolle uitgave van maar liefst 252 pagina's (t.w.v. €24,95)!

Bestel hier de Brookz 500