Leef je (ondernemers)droom!

Ferry Nahon, Marktlink Fusies & Overnames | August 29, 2018

Als ondernemer moet je jezelf nieuwe doelen blijven stellen. Groeien via acquisitie, samenwerken met een investeerder of begin desnoods een nieuw bedrijf. Wat je ook doet, ga ervoor!

Nederlanders staan in de wereld bekend als een ondernemend volk. Dagelijks zien we daar prachtige voorbeelden van binnenkomen via onze communicatiekanalen. Pionieren zit in ons bloed. Het begint altijd met een idee, maar dat is niet genoeg. Net zo belangrijk is een duidelijk plan en het echt gaan doen. En daar ontbreekt het ons als Nederlanders nog wel eens aan. Tijd, beperkte investeringsmogelijkheden, geen extra risico willen lopen of opgeslokt worden in de waan van de dag.

Dubai

Vorige week was ik met mijn 2 zonen in Dubai. Wat een gekke stad is dat. Een droomwereld die niet echt lijkt, maar er toch staat. Alles is groter, mooier, duurder, gekker dan wij als normaal beschouwen. Een hele bijzondere ervaring. De vondst van olie was fantastisch voor het land, maar de wetenschap dat dit ooit ook weer op is, bracht een dilemma met zich mee. Hoe gaan we om met de opbrengsten? Het idee was het bouwen van een van de meest bijzondere steden ter wereld, die een enorme aantrekkingskracht moest hebben op business en toerisme. De droom die men ooit had en tekende in futuristische schetsen is inmiddels grotendeels gerealiseerd.

Kan niet bestaat niet

Sheik Mohammed bin Rashid Al Maktoum zei ooit: “The word impossible is not in the leader’s dictionaries. No matter how big the challenge, strong faith, determination and resolve will overcome them.”  En zo geschiedde, het onmogelijke is grotendeels gerealiseerd in Dubai. De droom voor de toekomst is alle logistieke stromen via zwevende voertuigen en de ruimte in natuurlijk. Is dit een droom of werkelijkheid?

Realiseren

Dubai had dromen en heeft die tot een werkelijkheid gebracht. Nederlandse ondernemers hebben prachtige ideeën en dromen. In mijn vak kom ik dagelijks veel van deze ondernemers tegen. Onze dromen leven is wat wij als ondernemers vaker zouden moeten doen. Voor voortkabbelen is het leven te kort, leef je (ondernemers)droom! Heb jij een plan of een gevoel dat je wilt realiseren, werk daar dan aan. Bijvoorbeeld door jezelf nieuwe doelen te stellen en na te streven. Of je onderneming laten groeien met of zonder acquisities, met of zonder investeerder. Er zijn zo veel mogelijkheden. Begin een nieuw bedrijf, of neem een bedrijf over en geef die ondernemersdromen weer een nieuwe impuls. Misschien wil je zelfs je bedrijf compleet verkopen en een compleet andere droom nastreven. Wat je ook doet als ondernemer, leef die (ondernemers)droom!

Zelf een bedrijf (gedeeltelijk) overnemen? Bekijk hier het complete aanbod op Brookz.

Ferry Nahon, Marktlink Fusies & Overnames

Ferry Nahon is managing partner bij Marktlink Fusies & Overnames. Als partner is hij ondernemer, maar vooral ook projectleider die ondernemers ondersteunt in vraagstukken rondom verkoop dan wel aankoop van bedrijven, management buy-outs en management buy-ins.

 

artikel delen