Techbedrijf CM.com koopt Global Ticket

09 maart 2020

Het Bredase techbedrijf CM.com neemt internationaal ticketbedrijf Global Ticket over. Door de strategische overname verbreedt de onderneming van oprichters Jeroen van Glabbeek en Gilbert Gooijers hun eigen ticketdienst naar culturele instellingen.

Global Ticket is overgenomen door CM.com. Dit Bredase techbedrijf verstuurt real-time onder andere de inlogcodes voor DigiD en de sms'jes van Thuisbezorgd. Na de overnames van Ticket Flow in 2015 en EventsIT in 2018 was CM.com voornamelijk actief op het gebied van ticketverkoop voor festivals en sportevenementen, zoals Solar Weekend Festival en de Dutch Grand Prix. 

Strategische overname

Global Ticket is marktleider op het gebied van e-ticketoplossingen in de Benelux en heeft klanten als het Van Gogh Museum, de Heineken Experience en diverse attractieparken en dierentuinen in Europa. Het bedrijf verkocht in 2019 ruim vijf miljoen tickets met een totale ticketwaarde van ongeveer zestig miljoen euro en een omzet van 1,2 miljoen euro. Door deze strategische overname verdrievoudigt CM.com het totale aantal tickets dat in 2019 werd verwerkt.

Vraag nu het Overname Stappenplan aan

Groeiambitie

‘Wij delen de internationale groeiambitie van CM.com', zegt directeur Robin Blekemolen van Global Ticket. 'Door de overname zijn wij in staat om versneld door te ontwikkelen en een groei te realiseren samen met onze huidige en toekomstige klanten. Er is steeds minder subsidie beschikbaar voor culturele instellingen, waardoor het voor musea van belang is om cultureel te ondernemen.'

Begin dit jaar ging CM.com nog naar de beurs, via de overname van de lege beurshuls Dutch Star Companies One.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

Categorieën

Maak van je bedrijfsovername een succes met het Brookz-stappenplan Koop een bedrijf in 7 stappen!

* Verplicht veld* 
 

 

Bedrijf overnemen?

Bedrijven te koop

Op zoek naar een bedrijf ter overname of wilt u investeren? Op Brookz staan meer dan 750 actuele bedrijven te koop aangeboden.

Alle bedrijven te koop