CAD Accent verkocht aan Fransen

14 januari 2020

Eigenaar Peter van Houwelingen heeft de aandelen in CAD Accent verkocht aan het Franse Arkance Systems. De Osse onderneming is leverancier van CAD- en BIM-oplossingen voor de bouw en infrastructuur, waarvoor het bedrijf software, hardware, opleidingen, consultancy en ondersteuning biedt. 

Roald Subnel en Marlijn Tacke van LXA The Law Firm hebben CAD Accent begeleid binnen dit verkooptraject.

Strategische koper

CAD Accent stond niet actief in de etalage, maar Arkance Systems klopte zelf aan de deur bij Van Houwelingen. Toen de Fransen - een gespecialiseerde dienstverlener voor bouw, infrastructuur en industrie - hun koopintentie duidelijk maakte, hoefde de CAD-eigenaar niet lang na te denken over de strategische koper.

Vraag nu het stappenplan bedrijfsverkoop aan

'Dit is een keuze met een sterk accent op de toekomst', legt Van Houwelingen de bedrijfsverkoop uit. 'Dankzij deze overname ontstaan nieuwe groeikansen. Daarnaast halen we een schat aan expertise binnen ons netwerk, waardoor we de dienstverlening aan onze klanten nog verder kunnen uitbouwen.' 

Verkoper blijft aan boord

'We staan aan de vooravond van een enorme digitaliseringslag in de bouw', aldus directeur Grégoire Arranz van Arkance over de bedrijfsovername. 'Daar willen we met onze CAD- en BIM-oplossingen een leidende rol bij spelen. Dat vraagt om specialistische kennis, maar ook om de juiste mensen. Bij CAD Accent hebben we beide gevonden.'

Door de strategische overname zal CAD Accent in de loop van dit jaar overgaan naar Arkance Systems. Alle zeventien medewerkers gaan mee in de nieuwe organisatie. Ook eigenaar Van Houwelingen blijft aan boord; hij krijgt een leidinggevende functie binnen Arkance Systems Nederland.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

Categorie├źn

Maak van je bedrijfsverkoop een succes met het Brookz-stappenplan Verkoop je bedrijf in 7 stappen!

* Verplicht veld 

Plaats een (anoniem) bedrijfsprofiel

Bedrijf verkopen

Plaats nu een anoniem verkoopprofiel op Brookz en breng uw bedrijf onder de aandacht van 35.000+ ondernemers en investeerders!

Plaats profiel