Nederlands datacenterbedrijf Interxion in handen van Amerikanen

16 maart 2020

Het beursgenoteerde bedrijf Digital Reality koopt Interxion, een Nederlands datacenterbedrijf. Naar verluidt betalen de Amerikanen 8,4 miljard dollar voor het bedrijf van oprichter Bart van den Dries.

Amerikaanse bedrijven zijn momenteel dol op overnames op de Europese datacentermarkt. Ze hopen zo de consolidatieslag, die al een aantal jaar aan de gang is dankzij de opkomst van cloud computing, op het gebied van datacentra te winnen. 

Vraag nu het stappenplan bedrijfsverkoop aan

Grootste overname ooit

Daarom betaalt Digital Reality maar liefst 8,4 miljard dollar - de grootste overnames ooit voor de datacenterbranche - voor het Nederlandse Interxion, dat 53 datacentra telt door heel Europa. Wat het Hoofddorpse bedrijf interessant maakt voor de Amerikanen is dat het datacentra heeft in de buurt van alle belangrijke Europese internetknooppunten. 

‘We zijn verheugd vandaag te kunnen melden dat Digital Realty en Interxion de transactie hebben afgerond en een toonaangevende wereldwijde aanbieder van cloud- en carrier-neutrale datacenter-, colocatie- en interconnectie-oplossingen hebben gecreëerd’, aldus Interxion in een persbericht. ‘Vanaf vandaag zullen Digital Realty en Interxion in Europa bekend staan als Interxion: A Digital Realty Company.’

Interxion is in 1998 op gericht door Bart van den Dries. In 2018 behaalde het bedrijf een omzet van 562 miljoen euro, met zo’n 700 medewerkers.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

Categorie├źn

Maak van je bedrijfsverkoop een succes met het Brookz-stappenplan Verkoop je bedrijf in 7 stappen!

* Verplicht veld 

Plaats een (anoniem) bedrijfsprofiel

Bedrijf verkopen

Plaats nu een anoniem verkoopprofiel op Brookz en breng uw bedrijf onder de aandacht van 35.000+ ondernemers en investeerders!

Plaats profiel