Eigenaren TechMatch verkopen bedrijf aan branchegenoot

Redactie team, Brookz | January 29, 2020

Wilco Crone en Jan van Vroenhoven verkopen hun bedrijf TechMatch aan branchegenoot Continu. Beide eigenaren blijven na de bedrijfsoverdracht werkzaam bij de organisatie.

TechMatch is een technisch uitzendbureau dat personeel werft voor de sectoren werktuigbouwkunde, elektrotechniek, installatietechniek, automotive, hightech, logistiek en procestechniek. De twee eigenaren Wilco Crone en Jan van Vroenhoven wisten over het afgelopen jaar een omzet van 10,9 miljoen euro te boeken. 

Bedrijfsverkoop

Continu is al een kwart eeuw een arbeidsbemiddelaar voor de bouw en industrie. Het bedrijf is actief in Nederland, België en Duitsland en heeft het hoofdkantoor in Eindhoven staan.

‘Het samengaan met Continu is een logische stap in de verdere professionalisering van TechMatch en geeft invullingen aan onze groeiambities om in 2020 een omzet van 15 miljoen euro te kunnen realiseren’, leggen Crone en Van Vroenhoven de bedrijfsverkoop uit. ‘Zo krijgen we met deze stap toegang tot middelen en expertise die voorheen minder voorhanden waren.’

Hoeveel Continu op tafel legt voor het aandelenpakket van Crone en Van Vroenhoven, is niet bekend.

Buy-and-build

TechMatch blijft gevestigd in Breda, Nijmegen en Eindhoven. Door de overname hopen Crone en Van Vroenhoven te kunnen profiteren van synergievoordelen, zoals het gezamenlijke gebruik van de software, marketing-tooling en het HR-platform ter ontwikkeling van interne medewerkers. 

Continu is met een buy-and-build-strategie actief op de overnamemarkt. In juni 2018 nam het Nederlandse bedrijf MTénV over. Een half jaar later werd Hardt opgeslokt. Continu is onderdeel van House of HR, een verzameling van negen bedrijven in human resource met een gezamenlijke omzet van 1,7 miljard euro.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen