Eneco-personeel mag 25 miljoen verdelen na verkoop

12 maart 2020

Een flinke bonus voor alle medewerkers van Eneco. Na de miljardenverkoop aan het Japanse Mitsubishi en Chubu krijgt het personeel 25 miljoen euro als ‘erkentelijkheiduitkering’.

Eind november maakte Eneco bekend dat het voor een bedrag van 4,1 miljard euro overgenomen wordt door de Japanse bedrijven Mitsubishi en Chubu. Tijdens de presentatie van de jaarcijfers van de Nederlandse energieleverancier blijkt dat ook het personeel profiteert van de bedrijfsverkoop.

Vraag nu het stappenplan bedrijfsverkoop aan

Zo ogen de bijna drieduizend werknemers onderling 25 miljoen euro verdelen als ‘erkentelijkheidsuitkering’. Snel gerekend betekent het dat een medewerker tussen de acht- en negenduizend euro uitgekeerd krijgt. De wijze van berekenen en voorwaarden moeten overigens nog bekend worden gemaakt. Wel is de directie van de erkentelijkheidsuitkering uitgesloten, bevestigde topman Ruud Sondag.

Bedrijfsverkoop

Ondanks dat Eneco in de etalage stond, wist het energiebedrijf zijn cijfers op peil te houden. Mede dankzij de overname van Robin Energie en het feit dat de eerdere overname van E.ON het gehele jaar meetelde, steeg de omzet met honderd miljoen naar 4,3 miljard euro.

De verkoop van Eneco is ook sneller rond dan gepland. ‘Alle gemeenten met aandelen Eneco hebben inmiddels ingestemd met de verkoop, kan ik mededelen’, aldus Sondag. De toestemming van de Europese Commissie en de Duitse mededingingsautoriteit zijn eveneens binnen. Het wachten is nu op de Belgische toezichthouder en de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

Categorieën

Maak van je bedrijfsverkoop een succes met het Brookz-stappenplan Verkoop je bedrijf in 7 stappen!

* Verplicht veld 

Plaats een (anoniem) bedrijfsprofiel

Bedrijf verkopen

Plaats nu een anoniem verkoopprofiel op Brookz en breng uw bedrijf onder de aandacht van 35.000+ ondernemers en investeerders!

Plaats profiel