Moederbedrijf eBay zet Marktplaats in de etalage

Redactie team, Brookz | February 24, 2020

eBay overweegt om de Nederlandse advertentiewebsite Marktplaats te verkopen, meldt The Wall Street Journal. De Amerikaanse veilinggigant wil zelfs de volledige advertentietak te koop zetten.

eBay bevestigde tegenover de Amerikaanse zakenkrant dat men actieve gesprekken voert over een potentiële verkoop.

Strategische verkoop

Geruchten over een verkoop van de complete advertentietak van eBay, waar onder andere Marktplaats onder valt, doen al langer de ronde. De activistische aandeelhouder Elliot zei begin vorig jaar dat het bedrijf meer geld aan zijn aandeelhouders moet uitkeren en scherper op de kosten moet letten.

In dat kader werd al online kaartverkoper StubHub door eBay al verkocht voor vier miljard dollar. De advertentietak van de Amerikanen heeft een waard van circa 10 miljard dollar, terwijl het gehele bedrijf op zo'n 30 miljard dollar wordt gewaardeerd

Miljoenenovername

Marktplaats werd in 2004 aangeschaft door eBay voor een bedrag van ongeveer 250 miljoen euro. De Nederlandse advertentiewebsite werd in 1999 opgericht door de Utrechtse ondernemer Rene van Mullem.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen