‘Tinder voor sollicitaties’ JobTalk verkocht aan Doorwerkgever

Redactie team, Brookz | February 6, 2020

Doorwerkgever heeft JobTalk overgenomen. Het Amsterdamse bedrijf koopt de 'Tinder-sollicitatie-app' om hun gepensioneerden die willen doorwerken te matchen met werkgevers.

Roos Sluis en Ingrid van den Hurk bedachten zo’n vijf jaar geleden JobTalk, een sollicitatie-app voor de IT-arbeidsmarkt. Net zoals op Tinder worden vraag en aanbod met elkaar in contact gebracht door te swipen, te liken en te chatten. Matches worden gemaakt op het gebied van contractvorm, reisafstand, branche, functienaam, opleidingsniveau.

Kandidaat-kopers

Maar in september vorig jaar werden de activiteiten gestaakt, vanwege te weinig engagement van werkzoekenden. Want als iemand een baan had gevonden, dan werd de app simpelweg weer verwijderd. ‘Het stoppen met JobTalk werd opgepikt in de pers, in social media gedeeld en op de site werd de app te koop aangeboden’, legt Sluis uit. ‘Hierop hebben zich een aantal kandidaat-kopers aangeboden.’

De koper is Doorwerkgever, een specialist in de afhandeling van doorwerkers én de doorwerkbemiddeling van gepensioneerden bij zowel de oude werkgever als nieuwe opdrachtgevers. Dit Amsterdamse bedrijf gaat de app enigszins aanpassen. Het blijft een vraag-en-aanbod-app, maar Doorwerkgever wil in de toekomst daaraan gekoppeld een urenregistratiesysteem toevoegen. Op die manier zouden gebruikers de app niet langer verwijderen van hun smartphone na het vinden van een baan.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt.

artikel delen