Vermogen is voor ondernemers vaak onbekend terrein: 5 eyeopeners

Vijf tips over voortzetting van het vermogen nadat ondernemers hun bedrijf hebben verkocht.
header image

20 november 2023, Pim Hoyng, Delen Private Bank

Voortzetting van het vermogen is heel wat anders dan de voortzetting van een bedrijf, zo ontdekken ondernemers nadat zij hun bedrijf hebben verkocht. Wat de beste aanpak is, hangt ervan af. Hier alvast vijf eyeopeners. 

1. Een verrekenbeding drukt de erfbelasting

Om hun bedrijf te beschermen, kiezen ondernemers bij hun huwelijk doorgaans voor huwelijkse voorwaarden. Maar verkopen zij het bedrijf, dan zijn die niet altijd meer zo gunstig. Stel dat de verkoopopbrengst netto 10 miljoen euro bedraagt en de ondernemer komt daarna te overlijden. De nalatenschap is gelijk aan de verkoopopbrengst en het privévermogen van de andere partner is nihil.

De partner die erft betaalt dan over het hele bedrag – uitgezonderd ongeveer 680.000 euro vrijstelling – erfbelasting. Een eenvoudige uitweg zou kunnen zijn door alsnog een verrekenbeding in de huwelijkse voorwaarden op te nemen, de erfenis wordt dan na het overlijden afgehandeld alsof er een gemeenschap van goederen was. De partner hoeft dan nog maar over de helft van de nalatenschap erfbelasting te betalen, omdat deze de andere helft door het verrekenbeding heeft verkregen. Minus de vrijstelling scheelt dat ongeveer een miljoen euro.

2. Met een familiefonds zorg je dat je kinderen gecontroleerd aan hun geld komen

Ondernemers maken zich vaak zorgen over hoe de kinderen met hun aanzienlijke schenking of erfenis zullen omgaan. Ook daarvoor zijn goede oplossingen te verzinnen, zoals de oprichting van een familiefonds of schenken onder bewind. Vastgelegd wordt dan onder welke voorwaarden kinderen aan het geld komen, bijvoorbeeld vanaf een bepaalde leeftijd, na het behalen van een diploma of voor de aankoop van een woning.

3. Formuleer een financieel plan om optimaal van je opbrengst te genieten

Bij de voortzetting van het vermogen na de bedrijfsverkoop komen ook allerlei afwegingen kijken. Hoe houd je rekening met de belasting? Hoeveel inkomsten uit vermogen zijn nodig voor een zorgeloos leven? Stel dat een ondernemer van 55 jaar voorheen een jaarinkomen had van 100.000 euro, en nu hij meer vrije tijd krijgt voortaan 150.000 euro per jaar wil kunnen besteden. Dat betekent dat hij 25 jaar lang bruto ruim 200.000 euro per jaar uit zijn vennootschap nodig heeft, opgeteld ruim 5 miljoen euro.

Met een financieel plan kun je dit goed inrichten, met als ingrediënten: je persoonlijke en zakelijke situatie, je wensen en behoeften, een scenario-analyse op basis van beleggingsrendementen én fiscale afwegingen. Betrek een deskundige – zoals Delen Private Bank – om je hierbij te helpen.  

4. Blijf investeren in ondernemerschap met een lening op basis van vermogen

Volgende vraag is: wil je nog een deel investeren, bijvoorbeeld in startende ondernemingen of in vastgoed? Een lening op basis van vermogen kan daarbij een mooie oplossing zijn. Bij Delen Private Bank zijn er wat dat betreft mogelijkheden, tegen een gunstig rentetarief.

5. Neem vermogensstructurering ruim van tevoren mee

Overleg liefst in een vroeg stadium over vermogensstructurering en de verkoop van de onderneming. Het belang daarvan wordt nogal eens onderschat. Breng je een aantal zaken vóór de verkoop in kaart, dan kun je meteen al bepalen of de verkoopprijs hoog genoeg is om van te leven en hoeveel je overhoudt voor andere zaken.

Ook verstandig is het om dan alvast na te denken over de zichtbaarheid van het verworven vermogen via een openbare informatiebron als de Kamer van Koophandel. Eenvoudige ingrepen kunnen de privacy beschermen.


Pim Hoyng
Pim Hoyng, Delen Private Bank

Pim Hoyng is al vijftien jaar actief als financieel planner en estate planner, de afgelopen paar jaar bij Delen Private Bank Nederland, tot vorig jaar bekend als Oyens & Van Eeghen. Delen is - o.b.v. tevredenheidsonderzoek onder consumenten - genomineerd voor de IEX Gouden Stier ‘private bank van het jaar 2022’.

De nieuwe Brookz 500 is er!

De Brookz 500 (editie 2024) is de ultieme jaargids van 292 pagina's met een overzicht van de belangrijkste adviseurs, investeerders, financiers en overige dienstverleners in de Nederlandse MKB-overnamemarkt.

Een waardevolle uitgave die op het bureau van geen enkele ondernemer, investeerder of MBI'er met overname- of verkoopplannen mag ontbreken!

Brookz 500 (2023): bestel jouw exemplaar!

Vind een geschikte adviseur in deze unieke 'Who is Who' van de Nederlandse overnamemarkt.

De Brookz 500 is het ultieme jaarboek met een overzicht van de belangrijkste adviseurs, investeerders, financiers en overige dienstverleners in de Nederlandse MKB-overnamemarkt.

Een handige en waardevolle uitgave die op het bureau van geen enkele ondernemer, investeerder of MBI'er met overname- of verkoopplannen mag ontbreken.

Bestel nu deze waardevolle uitgave van maar liefst 276 pagina's!

Gerelateerde artikelen

Overwegingen voor internationale bedrijfsverkoop: kansen en uitdagingen

De internationale overnamemarkt biedt aanzienlijke kansen, maar brengt ook diverse uitdagingen met zich mee.

lees meer >

De bedrijfsverkoop van Ronald Gosens (Showoff Imports)

lees meer >

Niet te onderschatten: emotie bij bedrijfsverkoop

Emotie. Dat blijkt in de praktijk namelijk het belangrijkste begrip te zijn binnen bedrijfsovernames.

lees meer >