Twentse Zwanenberg neemt soepenfabrikant Struik over

23 maart 2020

Concurrenten Zwanenberg en Struik slaan de handen ineen. Door een fusie moeten er grote synergievoordelen te behalen door deze krachtenbundeling.

Zwanenberg Food Group produceert vleesconserven, snacks, soepen, sauzen, gemaksmaaltijden en vegetarische producten. De Twentse onderneming is in de Benelux vooral bekend van de merken Kips (leverworst, paté, vega-producten, vleeswaren) en Huls (droge worst).

Vraag nu het stappenplan bedrijfsverkoop aan

Struik Foods Europe fabriceert soepen, sauzen, knakworst en maaltijden. Het familiebedrijf voert merken als Struik, Ye Olde Oak (knakworst en ham in het VK) en Sonnen Bassermann (soepen en maaltijden in Duitsland). Sinds  2016 is Struik in handen van Fratelli, een beleggingsvennootschap van de familie Van Drie. 

Schaalgrootte

'Vandaag de dag is schaalgrootte cruciaal voor succes’, legt René van Drie van Struik uit. ‘Samen vormen de ondernemingen een sterke marktpartij. Zwanenberg is een uitstekende partner voor Struik, want zij is goed thuis in de segmenten waarop Struik zich richt: soepen, sauzen, knakworst en maaltijden.’

Met deze fusie ontstaat een combinatie op het gebied van soepen, sauzen, conserven en maaltijden. Zwanenberg biedt werk aan 1.600 mensen die samen een omzet van 420 miljoen euro realiseren. Bij Struik, dat een jaaromzet behaalt van 120 miljoen euro, werken 200 mensen.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

Categorie├źn

Maak van je bedrijfsverkoop een succes met het Brookz-stappenplan Verkoop je bedrijf in 7 stappen!

* Verplicht veld 

Plaats een (anoniem) bedrijfsprofiel

Bedrijf verkopen

Plaats nu een anoniem verkoopprofiel op Brookz en breng uw bedrijf onder de aandacht van 35.000+ ondernemers en investeerders!

Plaats profiel