Kasteelovername met crowdfunding

December 7, 2018

Erik Kuiper-van den Berg kocht onlangs Hotel & Chateau Marquette in Heemskerk van een grote hotelketen. Hij financierde de overname via crowdfunding.

Wat doe je als er een uniek kasteel te koop staat in een prachtige omgeving? Daar hoefde Erik niet over na te denken. “Toen ik op Facebook zag dat Hotel & Chateau Marquette een nieuwe exploitant zocht, ben ik er direct naartoe gereden. Ik wist toen meteen: deze kans krijg je maar één keer.”

Unieke monumentale locatie op half uurtje rijden van Amsterdam en Haarlem

Met goedlopende hotelactiviteiten en een gezonde dosis ambitie, was Erik al langer op zoek naar een uitbreiding van zijn Relaxed Slapen concept: “Ik wil iedere keer iets unieks toevoegen aan het bestaande hotellandschap. Chateau Marquette is gebouwd in de 13e eeuw en biedt zoveel potentie in een prachtige omgeving. Daarnaast zag ik veel mogelijkheden in de unieke historie, goede bereikbaarheid en natuurlijk het markante kasteel.”

Financiering met hulp van investeerders

De overname van Hotel & Chateau Marquette financierde Erik via Knab Crowdfunding. “Ik ben via een partner met Knab in contact gekomen. Knab is de enige partij die een overnamefinanciering via crowdfunding aanbiedt. Het is minder traditioneel dan een bank. Dat past goed bij mijn eigen werkwijze. Daarnaast is het voor een kleine ondernemer soms lastig om financiering via de bank te regelen. De publiciteit die je erbij krijgt, gaf voor mij de doorslag.”

“Ik heb ook in het chateau geïnvesteerd!”

“Ik kom regelmatig mensen tegen die me opeens aanspreken: “Ik heb ook in Chateau Marquette geïnvesteerd!” Dat is zo leuk om mee te maken. Soms hoor ik ook dat ze net te laat waren om te investeren. Mensen lezen over de overname en dat biedt altijd een goede opening tot een gesprek. Daar komen nieuwe mooie connecties uit.”

Zelf een bedrijfsovername financieren via Knab Crowdfunding

Als je een bedrijf gaat overnemen heb je meestal ook financiering nodig. Bedrijfsovernames zijn vaak vertrouwelijk, want je wilt liever geen bekendheid voordat de deal rond is. Bij Knab kun je daarom de overnamesom al vooraf financieren, nog voordat ‘de crowd’ kan investeren in jouw lening. Zo is jouw bedrijfslening al gegarandeerd én verloopt de overname discreet.

artikel delen