2016 wordt topjaar in de overnamemarkt

Redactie team, Brookz | October 27, 2015

Positief sentiment

Dat geven topbestuurders aan in de EY Global Capital Confidence Barometer, een rondvraag onder meer dan 1.600 topbestuurders van internationaal toonaangevende organisaties in 53 landen. De Barometer peilde een positief sentiment op de wereldwijde fusie- en overnamemarkt: meer dan driekwart van de ondervraagde internationale topbestuurders verwacht een verbeterende wereldwijde bedrijfsovernamemarkt in de komende 12 maanden.

Oververhitting

De huidige economische omgeving vormt de basis voor de groeiende overnamemarkt, legt Steven Spiekhout, Partner bij EY Transaction Advisory Services, uit: “De lage rente zorgt voor hogere waarderingen en is een stuwende factor op de huidige markt door de zoektocht naar rendement door private equity partijen. De huidige Nederlandse markt begint zelfs langzaam tekenen van oververhitting te vertonen; signalen hiervoor zijn hogere waarderingen, licht geformuleerde koopcontracten, transacties die doorgang vinden zonder gedegen boekenonderzoek en convenant- light financiering.

Buitenlandse interesse

Ook de Nederlandse markt kan zich dus opmaken voor een toename van buitenlandse interesse. Een substantieel aandeel van de internationale respondenten (26%) geeft aan een toegenomen interesse te hebben in bedrijfsovernames in de eurozone. Specifieke interesse is er voor de sectoren (voedings-)technologie en infrastructuur; minder interesse is er voor de olie- en gassector. Daarnaast is belangstelling vanuit Chinese hoek tanende door mindere economische groei in China en tegenvallende resultaten op recente deals.

Een bedrijf (gedeeltelijk) kopen of verkopen? Bekijk ons overnameplatform.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen


Nieuwste bedrijven te koop ontvangen?

Inschrijving Brookz nieuwsbrief
Schrijf je in voor de Brookz nieuwsbrief en ontvang tweemaal per week het nieuwste bedrijvenaanbod in je inbox!
 
Reden interesse