27-jarige MBI'er neemt woninginrichter over

2014 M07 18

Bedrijfsovername

Van der Deen is een wooninrichter in het oosten van het land, die in 1960 vanuit het woonhuis van Renk en Ge van der Deen werd gestart. Wegens gezondheidsklachten namen de broers Richard en Renk in 1991 de onderneming over van hun vader en moeder. In 1993 hebben de broers de divisie projectinrichting toegevoegd, wat circa 40 procent van de omzet vertegenwoordigd. 

‘We hebben de kans dit bedrijf bestaansrecht te geven voor nog eens 55 jaar’, aldus de beide broers over de bedrijfsovername. ‘Het is mooi op te zien hoeveel frisse ideeën en mogelijkheden Floris in zijn hoofd heeft.’ Overnameadviseur Marktlink Fusies & Overnames startte voor Van der Deen het volledige verkooptraject bijna een jaar geleden.

Bedrijfsoverdracht

‘Renk en Richard hebben een prachtig mooi bedrijf opgebouwd, een echte witte raaf in de woonbranche’, zegt koper Venneman. ‘Al jaren weten zij een continue omzet te realiseren en veel tevreden klanten blij te maken met een nieuw interieur. Dat is momenteel een hele uitdaging binnen een sterk concurrerende markt.’

Venneman legt zelf nu de focus op het stuk innovatie en doorontwikkeling. ‘Maar ik ben niet van plan om deze winnende formule en dit winnende team echt veel te gaan veranderen, ik wil vooral vanuit mijn expertise dingen gaan toevoegen’, aldus de kersverse eigenaar. Door de klik met de koper hebben de broers Van der Deen besloten om nog zeker drie jaar aan boord te blijven na de bedrijfsoverdracht om jarenlange ervaring en kennis van de woonbranche over te dragen.

artikel delen

Snel en succesvol uw bedrijf verkopen?

Anoniem je bedrijf verkopen via Brookz

Plaats een anoniem verkoopprofiel op Brookz en bereik in korte tijd meer dan 20.000 potentiële kopers!