ABN AMRO Participaties neemt belang in Payroll Select

2015 M02 5

Drie bedrijfsovernames in 2014

Payroll Select heeft de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in een sterk servicegericht en geautomatiseerd payroll platform. Vorig jaar heeft het bedrijf drie overnames gerealiseerd. Deze overnames dienden mede als test om te kijken of nieuwe branches efficiënt konden worden geïntegreerd. De onderneming kocht in 2014 de branchegenoten Zember, Fairflex Onderwijs en Meesterhulp. Bij deze transacties werd Payroll Select bijgestaan door Marktlink Fusies en Overnames.

Groei door overname

Payroll Select, een van de grotere payrollbedrijven van Nederland, wil met hulp van een nieuwe grootaandeelhouder jaarlijks minstens twee branchegenoten overnemen. De ambitieuze groeistrategie moet ertoe leiden dat de omzet binnen drie jaar minimaal verdubbelt.

Eigenaar Rick Simons, die het bedrijf twaalf jaar geleden oprichtte: ‘Met ABN AMRO participaties als partner én de expertise die inmiddels is opgedaan bij eerdere bedrijfsvernames heeft Payroll Select de mogelijkheid een versnelde groei te bewerkstelligen. Doelstelling is in 2017 een omzet van 250 miljoen te realiseren.’

Top 4-positie

De omvang van de totale payrollmarkt in Nederland wordt geraamd op een omzet van € 2 miljard. Payroll Select zit in de Top 4 van grote spelers en heeft zelf 70 medewerkers in dienst. Bij payrolling treden werknemers in dienst van een payrollbedrijf en waarna zij ter beschikking worden gesteld aan de opdrachtgever. In 2014 hebben ruim 18.000 medewerkers via Payroll Select gewerkt.

artikel delen

Snel en succesvol uw bedrijf verkopen?

Anoniem je bedrijf verkopen via Brookz

Plaats een anoniem verkoopprofiel op Brookz en bereik in korte tijd meer dan 20.000 potentiële kopers!