Redactie team, Brookz | February 19, 2015

De bank blijft ondernemers nog wel adviseren over de mogelijkheden van crowdfunding en helpen bij de keuze voor het juiste platform. ABN Amro was met Seeds in 2012 de eerste bank ter wereld die een crowdfundingplatform lanceerde.

Vliegende start

De start van Seeds was voortvarend. Na vier maanden waren drie van de vijf projecten volledig gefinancierd. Investeringsbedragen varieerden van € 20.000 voor een verhuurder van elektrische sloepen tot € 35.000 voor de ontwikkeling van een gezonde kindersnack. Het platform lag na de eerste financieringsronde een jaar stil en maakte eind 2013 een bescheiden doorstart.

Geen alternatief voor bankfinanciering

In de drie jaar dat Seeds actief was, werden er uiteindelijk slechts zeven projecten ondersteund, waaronder winkeliersplatform Lokalinc. Seeds blijft deze investeerders en de betrokken ondernemers ondersteunen, maar nieuwe campagnes komen er niet meer. Vorig jaar liet ABN Amro-topman Gerrit Zalm zich al sceptisch uit over geld ophalen bij het publiek. "Geen serieus alternatief voor bankfinanciering", aldus Zalm in een debat georganiseerd door Het Financieele Dagblad.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen