Accon lijft Nicolai & Tabak in

Redactie team, Brookz | May 24, 2011

De argumenten voor de bedrijfsovername zijn niet nieuw. Accon avm formuleert haar ambitie als 'een van de sterke overgebleven partijen' en noemt de aankoop een logisch gevolg van de veranderingen binnen de accountancy en fiscale wet- en regelgeving. 

Consolidatieslag

Accon avm verwacht dat er binnen nu en vijf jaar nog tussen de vijf tot tien grotere accountantskantoren overblijven. Die ontwikkeling zie je bij de grote internationaal opererende accountancykantoren in Nederland en zal ook in de MKB-markt gaan ontstaan, verwacht het kantoor.

Lubbert van Dellen, regiodirecteur Accon avm Friesland Noord-Groningen vindt dat de koop past 'bij de groeiende vraag van franchiseorganisaties om overal in het land dezelfde dienstverlening te vragen.' 

Bedrijfsovername

Landelijk heeft Accon avm inmiddels bijna 50 vestigingen. Nicolai & Tabak heeft vestigingen in Groningen, Drachten en Hurdegaryp en telt ongeveer 85 medewerkers. De bedrijfsovername moet hun medewerkers meer opleidingsmogelijkheden en ontplooiingskansen bieden.

Volgens Jan Tabak, directeur Nicolai & Tabak, moeten hun klanten nu kunnen profiteren van de voordelen van een landelijk opererende organisatie. 'Klanten houden wel hun eigen contactpersoon en de tariefstelling is vergelijkbaar', aldus Tabak. De kantoren in Drachten en Groningen worden samengevoegd met de naburige vestigingen van Accon avm. Het kantoor in Hurdegaryp wordt uitgebreid en krijgt een ander logo op de gevel.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen