Actiepagina.nl verkocht voor miljoenenbedrag aan Amerikanen

Redactie team, Brookz | March 26, 2013

Bedrijfsverkoop

De 38-jarige Buijs startte het bedrijf in 2005 als hobby. Zeven jaar later is Actiepagina.nl uitgegroeid tot marktleider in het aanbieden van online kortingen, met klanten als Bol.com, McDonald’s en V&D . Nu verkoopt hij het bedrijf tegen een, volgens bronnen rondom de bedrijfsverkoop, bedrag van tien miljoen dollar. Buijs blijft aan bij Actiepagina.nl als algemeen directeur voor de Nederlandse tak van RetailMeNot.
 

‘Met de hulp van RetailMeNot kunnen we de kwaliteit voor consument en adverteerder verbeteren en het aanbod van kortingen vergroten’, zegt Buijs. ‘Onze missie verandert na de bedrijfsovername niet; we willen ervoor zorgen dat Nederlandse internetters nog steeds geld besparen als ze online shoppen.’

Bedrijf kopen

RetailMeNot is een Texaans bedrijf dat enkele kortingswebsites in onder andere het Verenigd Koninkrijk (VoucherCodes.co.uk), Duitsland (Deals.com) en Frankrijk (Bons-de-Reduction.com) beheert. Met deze strategische overname krijgt RetailMeNot nu ook voet aan de grond in ons land.
 

‘Met de koop van het bedrijf Actiepagina.nl komen we in het vierde land in Europa’, aldus directeur Cotter Cunningham van RetailMeNot. ‘Ik kijk uit naar de samenwerking met Maurice, zodat we de Nederlandse consument kunnen laten zien hoe makkelijk het is om geld te besparen.’

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen