Agrico vergroot aandelenbelang in Canadees bedrijf

2014 M10 6

Bedrijfsovername

Agrico is een organisatie die wereldwijd aardappelen vermarkt, nieuwe rassen kweekt en innovatieve oplossingen bedenkt. Het Emmeloordse bedrijf deed negen jaar geleden de allereerste gedeeltelijke bedrijfsovername in Parkland Seed Patatoes, door een belang van 25 procent over te nemen.


Ruim drie jaar later breidde Agrico dit aandelenbelang uit naar 49 procent in het Canadese bedrijf, dat gericht is op het verkopen van pootaardappelen gekweekt door de aangesloten telers. Vanwege de groeistrategie en de kansen die Agrico ziet in Noord-Amerika is nu de stap gezet naar een meerderheidsbelang door een toename van nog eens 21 procent van het belang in Parkland.


‘Ik ben erg blij met ons nieuwe meerderheidsbelang in Parkland’, aldus directeur Jan van Hoogen over de verdere overname. ‘In Noord-Amerika liggen voor ons erg mooie kansen om structureel meer inkomsten voor onze coöperatie te kunnen genereren. Door onze samenwerking met deze sterke partner kunnen we deze kansen in de nabije toekomst nog beter benutten.’

artikel delen

Snel en succesvol uw bedrijf verkopen?

Anoniem je bedrijf verkopen via Brookz

Plaats een anoniem verkoopprofiel op Brookz en bereik in korte tijd meer dan 20.000 potentiële kopers!