AGRO Merchants neemt ADB Cool Company over

Redactie team, Brookz | April 9, 2015

Familiebedrijf

ADB Cool Company is een familiebedrijf met ruim 30 medewerkers dat meer dan 80 jaar geleden werd opgericht om de koeling en opslag van Westlandse druiven en leliebollen te faciliteren. ADB ontwikkelde vervolgens succesvol extra mogelijkheden om andere producten te behandelen en is de laatste decennia blijven groeien binnen de fruitsector. ADB heeft een opslagcapaciteit van 14.000 pallets en 160.000 m3 verdeeld over 32 ruimten. Temperaturen kunnen in deze ruimten afzonderlijk worden ingesteld tussen de -25 en +55 graden Celsius.

Kralenrijger

Agro Merchants is een Amerikaanse exploitant van koel- en vrieshuizen. Het bedrijf werd in januari 2013 opgericht en is, gefinancierd door investeringsmaatschappij Oaktree Capital Management bezig een mondiaal netwerk van vrieshuizen op te bouwen. Het bedrijf is de laatste maanden zeer actief in Nederland en kocht eerder Coldstore Urk en Coldstore Wibaco, Nederlandse bedrijven die gespecialiseerd zijn in de opslag van diepgevroren vis voor derden. Door die bedrijfsovername verwierven de Amerikanen een positie in de Europese vissector. Een overname gaat vaak samen met een investering in de koel- en vrieshuizen. 

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen