Albelli koopt wederom Britse concurrent

Redactie team, Brookz | January 28, 2011

Albelli, een onderdeel van het succesvolle Albumprinter, groeit door de bedrijfsovername van Bonusprint uit tot de tweede speler in het Britse segment.

Bedrijfsovername

De online fotoboekendienst kocht begin deze maand al het Britse Fotobook. Na een periode van organische groei wil Albelli door strategische overnames het Europese marktaandeel aanzienlijk vergroten. `Het Verenigd Koninkrijk is voor ons één van de landen waar we hard willen groeien`, zegt algemeen directeur Kees Arends van Albelli. `De overname van Bonusprint betekent een grote sprong voorwaarts.`

Overnameprijs

Hoeveel Albelli betaalt voor het aandelenpakket, is niet bekend. `Maar het is een substantieel bedrag, zeker in onze wereld`, verzekert Arends. Eigenaar Albumprinter timmert al een aantal jaren met succes aan de weg. Het is met afstand marktleider in ons land en is ook actief in België, Duitsland en Frankrijk.

In 2007 won het Nederlandse bedrijf de Deloitte Technology Fast50, een prijs gewonnen dankzij een omzetgroei van 746 procent in de jaren 2004 tot en met 2009. Deze groei werd mede gefinancierd door het 30 procentsbelang dat investeringsmaatschappij Van den Ende en Deitmers in 2007 nam in Albumprinter.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen