Albelli koopt wederom Britse concurrent

2011 M01 28

Albelli, een onderdeel van het succesvolle Albumprinter, groeit door de bedrijfsovername van Bonusprint uit tot de tweede speler in het Britse segment.

Bedrijfsovername

De online fotoboekendienst kocht begin deze maand al het Britse Fotobook. Na een periode van organische groei wil Albelli door strategische overnames het Europese marktaandeel aanzienlijk vergroten. `Het Verenigd Koninkrijk is voor ons één van de landen waar we hard willen groeien`, zegt algemeen directeur Kees Arends van Albelli. `De overname van Bonusprint betekent een grote sprong voorwaarts.`

Overnameprijs

Hoeveel Albelli betaalt voor het aandelenpakket, is niet bekend. `Maar het is een substantieel bedrag, zeker in onze wereld`, verzekert Arends. Eigenaar Albumprinter timmert al een aantal jaren met succes aan de weg. Het is met afstand marktleider in ons land en is ook actief in België, Duitsland en Frankrijk.

In 2007 won het Nederlandse bedrijf de Deloitte Technology Fast50, een prijs gewonnen dankzij een omzetgroei van 746 procent in de jaren 2004 tot en met 2009. Deze groei werd mede gefinancierd door het 30 procentsbelang dat investeringsmaatschappij Van den Ende en Deitmers in 2007 nam in Albumprinter.

artikel delen

Snel en succesvol uw bedrijf verkopen?

Anoniem je bedrijf verkopen via Brookz

Plaats een anoniem verkoopprofiel op Brookz en bereik in korte tijd meer dan 20.000 potentiële kopers!