Amerikaanse overname van Zonline

Redactie team, Brookz | May 30, 2014

Overname bedrijf

Zonline werd in 2012 opgericht als zonnepanelenleverancier. Het Amsterdamse bedrijf heeft duizenden klanten geholpen bij de overstap op zonnestroom; een paar jaar geleden waren er 20.000 daken met eigen zonnestroom, nu zijn dat er ruim 180.000.


‘Door de bedrijfsovername kunnen we onze klanten nog meer zekerheden bieden met betrouwbare en duurzame garanties’, zegt directeur Frank Goovaerts van Sungevity Nederland. ‘We kunnen nu ook veel sneller onze ambitie realiseren om zoveel mogelijk mensen over te laten stappen op zonnestroom en zo de doorbraak te forceren in de transitie naar een duurzame samenleving.’

Expansieplannen

Koper Sungevity is een wereldwijde aanbieder van zonne-energiesystemen. Begin dit jaar heeft het Amerikaanse bedrijf 70 miljoen dollar aan financiering opgehaald om de wereldwijde expansieplannen te realiseren.

 

De overname van Zonline moet een springplank richting Europa zijn. ‘We kiezen ervoor om in Nederland te beginnen vanwege het vestigingsklimaat, de prijsbewuste consumenten en de energieprijzen’, legt topman Edward Birch in Trouw de overname uit. ‘En er is een progressieve bevolking die veel aankopen online doet.’

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen