Amerikanen nemen roer over bij Nederlandse sensorproducent

Redactie team, Brookz | May 23, 2014

Investeerder

Xsens uit Enschede is een wereldspeler in technologie en producten voor het digitaliseren van 3D-beweging, voornamelijk gericht op bewegingen van personen. De sensoren worden onder andere toegepast in de filmindustrie, sportanalyses en revalidatie, maar bijvoorbeeld ook in voertuigen en robots.

 

Xsens is een start up vanuit de Universiteit Twente en is sinds 2001 een participatie van PPM Oost. ‘We hebben van dichtbij meegemaakt hoe hard en innovatief de mensen van Xsens hebben gewerkt’, zegt investment manager Bas Pleging. ‘Dat heeft geleid tot de bedrijfsovername door een gerenommeerd bedrijf als Fairchild. Xsens heeft in Fairchild een partij gevonden die ze verder kan brengen.’

 

Bedrijf verkopen

Koper Fairchild Semiconductors is opgericht in 1957 in Silicon Valley en biedt oplossingen voor stroomvoorziening in onder meer mobiele telefonie en de auto-industrie. Voor PPM Oost is de verkoop van haar aandelenbelang in Xsens de grootst deal uit de historie van de investeerder.

 

Directeur Casper Peeters behoudt met zijn team na de bedrijfsverkoop de leiding over Xsens, dat in Enschede onder die naam ook doorgaat. ‘We blijven onder eigen naam geavanceerde motion tracking-producten op de markt brengen. Tegelijkertijd zal het team in Enschede zich verder ontwikkelen tot sensor fusion-expertisecentrum. Dit levert weer nieuwe banen op voor goede ontwikkelaars.’

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen