Antea winnaar DCFA Deal of the Year Award

Redactie team, Brookz | January 22, 2015

Kwaliteitsprijs

De DCFA Deal of the Year is een kwaliteitsprijs voor de beste teamprestatie op het gebied van M&A en Corporate Finance. Daarbij gaat het niet om de dealsize, maar vooral om het multidisciplinaire karakter, creativiteit en vooral de complexiteit van de transactie. In totaal waren er dit jaar 13 inzendingen waarvan er na twee verschillende beoordelingsronden uiteindelijk drie partijen overbleven voor de finale. Naast Antea Participaties waren dat Aeternus Corporate Finance met de bedrijfsopvolging bij het familiebedrijf Janssen Beatrixhaven en advocatenkantoor Dijkstra Voermans met een gecompliceerde transactie waarbij door automaterialengroothandel Sator-LKQ in één deal tegelijkertijd 5 verschillende grossiersorganisaties werden overgenomen.

Gecompliceerde deal

Tijdens een druk bezochte bijeenkomst in Utrecht kregen de drie finalisten per team tien minuten de tijd om samen met hun klant de transactie nog even toe te lichten. De onafhankelijke jury bestond dit jaar uit Peter Paul de Vries (Value8), Peter Rikhof (Brookz) en Sjoerd Mol (Benvalor en bestuurslid DCFA). Hoewel de kwaliteit van alle drie inzendingen hoog was, voldeed volgens juryvoorzitter Peter Paul de Vries de transactie van Antea Participaties het meest aan de gestelde criteria. Naast de complexiteit en een groot aantal betrokken partijen in de deal was het vooral het overwinnen van de vele problemen wat de doorslag gaf. De Vries: ‘Antea heeft creativiteit, ondernemerschap en vooral doorzettingsvermogen getoond om deze transactie in krap 9 maanden tot een goed einde te brengen. Ondanks de vele hobbels onderweg en andere kapers op de kust heeft Robert De Boeck en zijn team een gecompliceerde deal toch over de streep weten te trekken.’

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen