Asian Gear neemt branchegenoot over

Redactie team, Brookz | March 29, 2017

Door de bedrijfsovername van Hodi ontstaat een groep van Nederlandse scooterproducenten met circa 22% marktaandeel in Nederland en een omzet van 16 miljoen euro.

Bedrijfsovername

Asian Gear is bekend van het eigen scootermerk Asian Gear Motors (AGM) en verkocht in 2016 ruim 64.000 brom- en snorfietsen in Nederland. Hodi on Wheels werd in 2009 in Veenendaal opgericht door Aart Diepeveen en Arno Hoorn. Het bedrijf bedient de Europese markt met het eigen scootermerk ‘Turbho’ en is daarnaast distributeur van onder andere het scootermerk TGB. Deze activiteiten worden door de directie van Hodi on Wheels overgedragen aan AsianGear. Alle zeven huidige medewerkers van Hodi behouden hun baan.  

Buy and build

De strategische overname kwam tot stand in samenwerking met de Amsterdamse participatiemaatschappij MKB Fonds, met welke Asian Gear sinds 2015 een ‘buy and build’-strategie heeft opgezet. MKB Fonds participeert in MKB-bedrijven en  beheert drie gesloten fondsen met een totale waarde van ongeveer 35 miljoen euro.  

 

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen