Asito neemt Arcadis Aqumen over

Redactie team, Brookz | April 8, 2011

Familiebedrijf Asito Dienstengroep (ADG) koopt het bedrijf AAFM, dat gespecialiseerd is in het leveren van managementoplossingen voor facilitaire diensten. Hoeveel ADG betaalt voor het volledige aandelenpakket, is onbekend.

Internationale ambitie

De aandeelhouders van Arcadis Aqumen hebben tot de bedrijfsoverdracht aan ADG besloten, omdat facility management binnen continentaal Europa niet langer tot de kernactiviteiten van de twee moederbedrijven behoort.
 

Het de bedrijfsovername kan ADG de ambitie waarmaken om de activiteiten zowel internationaal als binnen Nederland verder te versterken en te verbreden. 'Met de overname van AAFM hebben we een belangrijke internationale speler binnengehaald op het gebied van facility management', zegt algemeen directeur Hans Kroeze van ADG.

Bedrijfsovername

'Steeds meer klanten hebben behoefte aan één aanspreekpunt voor al hun facilitaire diensten', aldus Kroeze. 'Met de komst van AAFM zijn we in staat om voor onze klanten zowel de organisatie als de uitvoering van hun facilitaire diensten te verzorgen.' Na de bedrijfsovername zal AAFM als zelfstandige dochter binnen ADG Facility Management opereren onder leiding van de huidige directeur Bernt Bouwmeester.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen