AutoBinck neemt belang in Zelfstroom

Redactie team, Brookz | January 19, 2016

 
Strategische overname
Met deze stap zegt AutoBinck zijn positie te verbreden op het gebied van duurzame mobiliteitsoplossingen. Zelfstroom is een nieuwe aanbieder op de markt voor decentrale, duurzame elektriciteitsproductie. Het bedrijf uit 's-Hertogenbosch wil duurzaam leven gemakkelijker maken en biedt klanten daarom de mogelijkheid complete zonnestroomsystemen te huren. De opgewekte zonnestroom kan dan als brandstof dienen voor bijvoorbeeld elektrische auto's.


Acquisitistrategie
AutoBinck uit Den Haag is een van de hoofdrolspelers op de Europese mobiliteitsmarkt. Het bedrijf is actief in acht Europese landen en heeft tweeduizend medewerkers met een jaaromzet van ruim een miljard euro.  AutoBinck Group nam eerder al een belang in The New Motion, dat zich richt op laaddiensten voor rijders van elektrische auto's. Ook heeft AutoBinck een belang in SnappCar, dat online autodelen faciliteert.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen