Azimuth Geodetic overgenomen door FACTO GEO

Redactie team, Brookz | February 18, 2016

Hiermee verstevigt FACTO GEO haar marktpositie en creëert het met ruim 150 medewerkers een totale landelijke dekking.

Strategische overname

De Azimuth Groep bestaat uit de onderdelen Azimuth Geodetic B.V. Total Geo Service B.V. en Landmeetkundig Buro Geo Plus B.V. Azimuth is een landmeetkundig ingenieursbureau, dat veelal actief is in de bouw en opdrachtgevers heeft binnen de overheid. Het bedrijf opereert vooral in de noordelijke helft van Nederland. Om een duurzame continuïteit van het vakmanschap te waarborgen, vonden de directie en tevens aandeelhouders van Azimuth nu het juiste moment om de onderneming over te dragen aan een strategische partij. Gezien de potentiële synergievoordelen en goede onderlinge relaties kwamen de partijen tot een bundeling van vakmanschap. Na de overname blijft Azimuth een zelfstandig bedrijf in de markt onder de directie van Theo Musch.

Landelijke dekking

FACTO GEO is een geodetisch ingenieursbureau en onafhankelijke specialist in de sector. De grote diversiteit aan opdrachtgevers spreidt zich uit over heel Nederland en in mindere mate Noord-Nederland.  Met eerdere overnames van HFEMetrio eind 2014 en Geomij begin 2015, breidde FACTO GEO haar landelijke dekking in respectievelijk West- en Zuid-Nederland al uit. Met de overname van Azimuth is nu ook de noordelijke helft van Nederland nog beter gedekt. FACTO GEO is bij deze strategische overname geadviseerd en begeleid door Marktlink Fusie & Overnames.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen


Nieuwste bedrijven te koop ontvangen?

Inschrijving Brookz nieuwsbrief
Schrijf je in voor de Brookz nieuwsbrief en ontvang tweemaal per week het nieuwste bedrijvenaanbod in je inbox!
 
Reden interesse