Bedrijf Netsociety verkocht aan Britten

Redactie team, Brookz | November 20, 2012

Bedrijfsverkoop

Netsociety is in 2007 opgericht door Maurice Pothof (37), Erik Broekhuis (38) en Koen Koppens (31) en startte als search engine-marketingbureau. Deze dienst werd al snel uitgebreid met business intelligence, een eigen technologieteam en display- en affiliatemarketing. In 2011 trad Niki van Wijk (41) toe als directeur en mede-eigenaar. In vijf jaar tijd groeide het bedrijf uit tot een online mediabureau met meer dan 80 medewerkers, met vestigingen in Amsterdam en Brussel.

‘Wij hadden de ambitie om een verschil te maken in de Nederlandse online mediamarkt toen we vijf jaar geleden Netsociety startten’, zegt medeoprichter Maurice Pothof. ‘Deze bedrijfsverkoop is een mooie bekroning op wat we hebben gerealiseerd en tegelijkertijd de aanvang van een volgende fase in onze groei. We verbreden onze propositie, we groeien fors in omvang en internationaal kunnen we nu echt vervolgstappen zetten.’

Bedrijfsovername

Koper Aegis Media is een Brits beursgenoteerd communicatienetwerk met vestigingen in ruim 80 landen. Aegis Media is de moedermaatschappij van vijf media- en communicatiebureaus. Na de bedrijfsoverdracht wordt Netsociety geïntegreerd met de Nederlandse dochter iProspect.
 

‘Deze bedrijfsovername is een enorme strategische versterking voor Aegis Media en ons digitale aanbod’, zegt directeur Julius Minnaar van Aegis Media Nederland. ‘Het geïntegreerd offline en online communiceren, door alle disciplines en kanalen heen, is onze grote kracht. Met de nieuwe organisatie versterken we onze leidende positie binnen de Nederlandse markt.’

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen